Bøger / skønlitteratur / roman

Den nordiske mands hævn


Beskrivelse


Den muslimske læge Sara ser en mand tabe et sæt nøgler på gaden. Hun følger efter ham og låser sig ind i hans lejlighed. Det bliver starten på en opslugende besættelse. Politikommissær Olav Vesth kæmper for at opklare en mystisk sag, hvor en journalist, en lesbisk præst og Etisk Råd får tilsendt afskårne kropsdele med posten.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 30. apr. 2020

Roman i to spor om den muslimske læge Sara, der bliver stalker, og om politikommissæren Olav, der skal opklare en sag om afhuggede kropsdele. Det er en roman om hævn, kønsidentitet, kønsroller og sex. For læsere af ny dansk litteratur.

I bogens ene spor følger man lægen Sara, der en dag ser en mand tabe sine nøgler på gaden. Hun samler dem op, følger efter ham og bruger dem til at komme ind i hans lejlighed. Det bliver starten på en opslugende besættelse af manden. I det andet spor bliver politikommissær Olav Vesth sendt ud til en journalist, der har modtaget en tunge med posten. Det er den første af tre kropsdele, der sendes til hhv. en journalist, en lesbisk præst og Etisk Råd. Med hver ubehagelig pakke følger et mystisk brev med henvisninger til koranen.

På overfladen ligner det en krimi, men det er en bog, der peger i flere retninger. Den er erotisk med udpenslende sexscener, den er kønspolitisk med lange dialoger om kønsroller og kønsidentitet, og endelig er der en krimigåde, der skal opklares. Krimisporet er svagt. I det spor falder mordgåden i baggrunden til fordel for politikommissærens privatliv og i særdeleshed hans sexliv (eller manglen på samme). Bogen er fyldt med lange dialoger, og der er ingen tvivl om, at Jama mestrer den disciplin. Men det bliver lidt tungt og gør bogen fyldt med holdninger fremfor plot.

En krimi med fokus på kønsidentitet er Susanne Stauns Kønslig omgang.


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2020

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 14. maj 2020

Sofie Jama stiller mange store og interessante spørgsmål om tro, retfærdighed, moral og dobbeltmoral i sin grænseoverskridende og noget uforløste anden roman. Sofie Jama har skrevet en roman, der rumm...


Kristeligt dagblad

d. 13. maj 2020

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 13. maj 2020


Berlingske tidende

d. 14. maj 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. maj 2020


Jyllands-posten

d. 15. maj 2020

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. maj 2020


Politiken

d. 16. juni 2020

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 16. juni 2020


Weekendavisen

d. 15. maj 2020

af

af

Amalie Langballe

d. 15. maj 2020