Bøger / skønlitteratur / roman

Den ny stjerne


Beskrivelse


Som den sidste i slægten Dane har Johanne store forpligtelser. Hun gifter sig nødtvungent, for hendes store interesse er astronomi. Hun samarbejder tæt med Tyge Brahe og vil allerhelst opholde sig på Hven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2008

af

af

Beth Høst

d. 18. aug. 2008

Her er bind 10 i serien om slægten Dane, og den vil efterspørges af seriens læsere, men er ellers til alle, der kan lide historiske romaner. Denne historie kan særligt henvende sig til dem, der interesserer sig for naturvidenskabens og astrologiens historie.

Dan H. Andersen debuterer i serien fra Det Historiske Hus af historiske romaner med den fiktive slægt Dane i centrum. Vi kender ham fra velfortalte historiske biografier om så forskellige skikkelser som Marie Grubbe og Tordenskjold. Nu har han kastet sig ud i at skildre tiden efter reformationen. Efter en prolog starter historien for alvor i 1564, og den har den smukke Johanne Dane som hovedprofil. Hun er sidste skud på Daneslægten, og fremfor at følge adelskvindens pligt med familie og styring af hjemmet vil hun faktisk hellere beskæftige sig med astrologi og naturvidenskab. Hun møder Tyge Brahe, og forfatteren lader hende få en markant plads i hans nærhed. Det bliver en meget spændende historie, der tegner et interessant og nuanceret billede af hovedfiguren, Johanne. Her bliver også formidlet en mængde historisk kultur- og naturvidenskab via samtaler mellem personerne, dette kan muligvis hæmme historiens fremdrift for nogen læsere.

Jeg mener nok Dan H. Andersen giver alle sine figurer lidt flere nuancer end gennemsnitligt i Dane-serien.

Spændende historisk roman, hvor man foruden at blive underholdt også bliver klogere.