Bøger / faglitteratur

Den nydelsesfulde hjerne : nydelsens og begærets mange ansigter


Beskrivelse


Om hvordan forskningen i nydelse og begær kan være en nøgle til at forstå, hvordan hjernen er indrettet og hvordan livskvalitet kan forbedres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 30. sep. 2008

De fleste med interesse for de nyeste neurobiologiske landvindinger vil have glæde af denne vellykkede fremstilling, hvor forfatteren populariserer det vanskelige stof uden at give køb på fagligheden.

Nye hjerneskanningsmetoder gør det muligt at lokalisere de steder i hjernen, hvor nydelse og lyst opstår. Det åbner for en bedre forståelse for emotionelle problemer, som fx depression, spiseforstyrrelser og kronisk smerte og giver håb om en bedre psykisk folkesundhed i fremtiden. Den unge forfatter er professor og driver hjerneforskning ved både Oxford og Århus universiteter. Han tager udgangspunkt i sin egen forskning med at måle, forstå og kontrollere nydelse og begær i hjernen. Han bruger også kunsten som en tilgang til det vanskelige videnskabelige stof, som det lykkes ham at fremstille på klar og forståelig vis. Det sidste afsnit er en opsummering af hovedpunkterne for den travle læser, mens specialister kan dykke ned i den omfattende litteraturfortegnelse med et tydeligt akademisk præg.

Hvor forfatteren i sin foregående bog Hjernerum - den følelsesfulde hjerne, 2004 beskæftiger sig med følelser og emotioner, koncentrerer han sig i denne bog om to vigtige elementer i den følelsesfulde hjerne.

En væsentlig og alment tilgængelig bog om aspekter af moderne hjerneforskning, der i fremtiden kan vise sig at få en revolutionerende indflydelse på forståelsen for og behandlingen af en række emotionelle problemer.