Bøger / faglitteratur / statistikker

Den nye deleøkonomi : digitale strategier i adgangssamfundet


Beskrivelse


Med eksempler i succeshistorier som fx den virtuelle hotelkæde Airbnb eller streaming-tjenesten Netflix giver forfatteren ideer til, hvordan virksomheder ved hjælp af digitalisering og tilgængelighed kan bevæge sig ind i et nyt paradigme, der både skaber vækst og bæredygtighed.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. apr. 2015

Med eksempler i fx den virtuelle hotelkæde Airbnb eller streaming-tjenesten Netflix fortæller Jesper Bove-Nielsen om det nye økonomiske paradigme: "Deleøkonomi". Henvender sig til dem som arbejder professionelt med digitale forretningsstrategier og til studerende fra og med handelsskoleniveau.

Jesper Bove-Nielsen er foredragsholder og Senior Advisor i rådgivningsvirksomheden Hildebrandt & Brandi A/S. I sin nye bog redegør han for en ny form for økonomi, deleøkonomien, hvor vækst skabes med nøgleordene "digitalisering" og "tilgængelighed". Hvor det at dele, digitaliserer og gøre tilgængelig er dynamo for væksten i virksomheder som fx streaming-tjenesten Netflix. Bogen er i 3 dele, første del har overskriften "Den nye deleøkonomiske verdensorden" og giver læseren den teoretiske baggrund for deleøkonomien. Anden del kommer et trin nærmere på dagligdagen i forretningslivet med overskriften: "Deleøkonomien og din daglige forretning". Tredje del hedder: "Forretningsstrategier for din branche", hvor Jesper Bove-Nielsen fx identificerer 12 brancher under transformation til deleøkonomi.

Velskrevet, spændende og for den interesserede lettilgængelig bog om den stadig vigtigere økonomiske dynamo, deleøkonomien. Som forfatteren konstaterer det: "Digitaliseringens eksprestog standser ikke for nogen.".

En anden ny bog deleøkonomi er Claus Skyttes Skal vi dele?.


Berlingske tidende

d. 14. juni 2015

af

af

Frank Dybdal Lilleøre

d. 14. juni 2015


Jyllands-posten

d. 19. apr. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 19. apr. 2015