Bøger / faglitteratur / guides

Den nye grønne forbrugerguide


Beskrivelse


Guide til alle, som vil leve et sundere og mere miljørigtigt liv - både på det nære og det mere overordnede plan.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2009

af

af

Kirsten Emdal

d. 23. feb. 2009

Bogen henvender sig til alle, som vil leve et sundere/mere miljørigtigt liv. Vi har efterhånden alle indset nødvendigheden af at passe på vores klode, og denne bog vil hjælpe os et godt stykke på vej.

Den engelske miljøjournalist Julia Hailes stod sammen med J. Elkington bag Den grønne forbrugerguide, 1990, som var oversat og bearbejdet af Kjeld Hansen. Denne nye bog er gennemarbejdet og tilpasset danske forhold af Marianne Hartz Thomas. Der er et forord af formand for Forbrugerrådet Camilla Hersom og flere forskellige interviews, bl.a. med Connie Hedegaard. Emnemæssigt spænder bogen meget bredt, lige fra global opvarmning, atomkraft og gensplejsning til om man helst skal købe jordbær eller bananer, eller om man skal ende sit liv i en kiste af træ eller i en saml-selv-papkiste.

Udover Den grønne forbrugerguide udgav Kjeld Hansen i 1990'erne andre grønne forbrugerguides, men de er nu meget forældede.

Thomas har gjort et omfattende stykke arbejde med at tilpasse bogen til danske forhold. Der er omtale af danske butikker, miljømærker, foreninger, styrelser og en omfattende links-samling. Dog kan det undre, at Forbrugerstyrelsen kun er nævnt et enkelt sted (og ikke 2 steder, som det fremgår af register). Det ville have været dejligt, hvis også deres site om bæredygtighed havde fået en plads i denne bog. I en tid med øgede grønne afgifter og øget CO2 udslip, må denne bog næsten automatisk blive meget efterspurgt. Bogen kommer godt rundt om emnet.


Global økologi

Årg. 16, nr. 4 (2009)

af

af

Xenia Thorsager Trier

Årg. 16, nr. 4 (2009)