Bøger / faglitteratur

Den nye klassekamp : de sande årsager til flugt og terror


Beskrivelse


Om hvorledes den aktuelle europæiske flygtningesituation angribes af de forskellige politiske fløje, og hvordan den globale kapitalisme og samfundsmæssige klassedeling kan ses som grobund for flygtningestrømmene.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 16. aug. 2016

Et intellektuelt indslag i flygtningedebatten i Europa for den særligt politisk velbevandrede læser.

Forfatteren, en slovensk filosof og politisk aktivist, går i rette med såvel venstrefløj som højrefløj i den aktuelle flygtningedebat. En venstrefløj, der i humanismens navn udtrykker harme over, at vi lader folk drukne i Middelhavet og på den anden side de indvandringsfjendske kredse, der bare vil trække vindebroen op. Han taler for, at det er fundamentale strukturelle forhold - den globale kapitalisme, der skaber grobunden for flygtningestrømmene. Det er den globale, radikale klassedeling hen over hele kloden, der adskiller dem, der er beskyttet af den trygge glaskuppel fra de sårbare, der er efterladt udenfor. Før vi får ændret på de forhold, kan vi ikke løse krisen, og alle argumenter fra begge fløje er ubrugelige.

Forfatteren er velargumenteret og meget balanceret i sit syn på den standende debat. Han giver dog helt klare og politisk tydelige løsningsforslag. Bogen er på et ret højt intellektuelt niveau, og det er en skam. For selve substansen i forfatterens diskussioner og analyser kunne være tjent med at nå en bredere målgruppe, men det er ikke tilfældet, og derfor forbliver den kun for de få.

I den aktuelle flygtningedebat er udkommet Verden på flugtFlugten til Europa og Flugten til EuropaI den aktuelle flygtningedebat er udkommet Verden på flugt og .


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 7, nr. 1 (2019)

af

af

Robert Holmquist

Årg. 7, nr. 1 (2019)


Politiken

d. 9. sep. 2016

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 9. sep. 2016


Jyllands-posten

d. 11. sep. 2016

af

af

Rune Seling

d. 11. sep. 2016


Berlingske tidende

d. 10. sep. 2016

af

af

Bent Winther

d. 10. sep. 2016


Weekendavisen

d. 2. sep. 2016

af

af

Søren K. Villemoes

d. 2. sep. 2016