Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den nye klub


Beskrivelse


Klara og hendes klassekammerater skal starte i klub. Det er svært at vænne sig til pludselig at være yngst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 6. okt. 2014

Hverdagen føles en smule usikker, da Klara og klassekammeraterne skal skifte fra at gå i den trygge "fritten" til at gå i klub. 8. bog i serien om Klara og hendes veninder for 8-10 årige.

Klara og hendes klassekammerater i tredje klasse skal starte i klub. Det er svært at vænne sig til pludselig at være yngst. Især de store drenge kan virke lidt skræmmende. Alting var bare lidt bedre i "fritten". Historien fortæller om en længsel efter tryghed og faste rammer uden for store udsving. Der indledes på første opslag med en kort introduktion til Klara og hendes to veninder Rose og Julie. Lixtallet er 16.

Et relevant og oplagt tema, som de fleste børn vil kunne genkende sig selv i. Sproget er let og flydende med korte sætninger og genkendelige ord. Der er anvendt store og klare typer, som bidrager til en god læsbarhed. Bogen indeholder en del illustrationer, som er udført i en sort, kantet og lidt hård steg.

Blandt mange gode og lette bøger om venskaber, skole og det at blive ældre kan denne sammenlignes med Her kommer Lola!, som handler om ny skole og savn.