Bøger / skønlitteratur / noveller

Den nye koloni


Beskrivelse


23 science fiction-noveller og en enkelt foto-tegneserie med emner som rumrejser, religiøse utopier og aliens.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2011

af

af

Frederik Nielsen

d. 16. aug. 2011

Samlingen er femte antologi i serien Lige under overfladen udgivet af Science Fiction Cirklen og har unge og voksne læsere af science fiction som målgruppe. De fleste af novellerne tager udgangspunkt i Danmark og danskere.

Femte udgave indeholder 24 udvalgte noveller skrevet af forfattere, der prøver kræfter med science fiction genren. Der er en blanding af gamle kendinge indenfor genren og nye, hvoraf den yngste kun er 14 år. Flere af forfatterne har også bidraget til de tidligere udgivelser. Indholdet spænder vidt og omhandler emner som rumrejser, alternative virkeligheder, religiøse utopier, fremtidsscenarier, aliens i forskellige sammenhænge og meget mere. En af novellerne er en kort foto-tegneserie og ellers er de under 30 sider lange, de fleste på 10-20 sider, hvor fx "Palins projekt" er en kort satire om en kommende præsidents ønske om at skjule månen med et kristent kors for at overskygge det muslimske symbol og den længere "Hvis løver kunne tale" om robotter der bliver selvbevidste, men har problemer med at blive accepteret af samfundet.

Der udgives ikke meget science fiction på dansk og serien giver derfor en unik mulighed for at læse nye noveller indenfor genren og femte udgave viser igen, hvor bredt denne genre favner.

Antologien er af varierende indhold og kvalitet, men langt de fleste af novellerne er spændende og viser at danske forfattere tager science fiction meget seriøst, og at nye forfattere stadig interesserer sig for denne type litteratur.


litteratursiden.dk

d. 12. sep. 2011

af

af

Jette S. F. Holst

d. 12. sep. 2011

Rumrejser, kolonier på månen, satiriske fremtidsscenarier og spekulativ fiktion er blot nogle af ingredienserne i endnu en fremragende novelleantologi fra Science Fiction Cirklen. Forestil dig en verd...Informationer og udgaver