Bøger / faglitteratur / håndbøger

Den nye komplette håndbog i selvforsyning


Beskrivelse


Føde fra mark, husdyr, have samt vilde dyr og planter. Naturlig energi. Håndværk og håndarbejde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 25. juni 2010

Håndbogen henvender sig især til den miljøbevidste hobbylandmand, og familien der flytter på landet for at realisere drømmen om det selvforsynende, økologisk forsvarlige liv.

Dette er en ny udg. af en omfattende håndbog i selvforsyning skrevet af en af pionererne på området. Layoutet er meget indbydende, og teksten ledsages af et væld af fine, instruktive tegninger i farver. Bogen kommer omkring emner som havebrug, mindre landbrug med et blandet husdyrhold og dyrkning af korn og foder, føde fra naturen, naturlig energi og håndværk og håndarbejde. Den er ikke specielt rettet mod danske forhold, men generelt anvendelig i tempererede områder på den nordlige halvkugle. Bogen er båret af forfatterens personlige livssyn om en bæredygtig, lavteknologisk levevis, gerne i samarbejde med andre selvforsynere. Dertil kommer de mange detaljerede beskrivelser i ord og billeder af redskaber og konkrete fremgangsmåder. Selv om det forekommer utopisk at efterleve alle bogens forslag, kan mindre også gøre det, og resultatet er en håndbog, der stadig formår at fange læseren.

Bogen udkom første gang på dansk i 1978, og seneste udg. er, så vidt jeg kan se, 2. udg. fra 1989. Forlaget angiver, at dette er 5. opdaterede udg., men under alle omstændigheder må den gamle udgave trænge til udskiftning.

En ny udg. af den ultimative håndbog i selvforsyning, som stadig har interesse for mennesker med større eller mindre ambitioner om bæredygtig selvforsyning, ikke mindst i økonomisk trange tider.