Bøger / faglitteratur / opskrifter

Den nye røde om tomater


Beskrivelse


Om tomatens historie, botanik, sorter, dyrkningsvejledning, avl og forædling, fejlfindingsskema, høst og opbevaring. Med enkelte opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 24. apr. 2015

Grundig og kærlig bog om tomater til både tomat-entusiasten og til begyndere, der gerne vil i gang med dyrkning. Der er også almen tomat-viden, der vil kunne bruges i mange sammenhænge.

"Den lille røde om tomater" rummer tomatens historie, botanik, sorter, dyrkningsvejledning, avl og forædling, fejlfindingsskema, høst, opbevaring og enkelte opskrifter - kort sagt rigtig mange aspekter af tomatdyrkning. Den er illustreret med farvefotos af alle 78 nævnte sorter og meget andet. Forfatteren, Lene Tvedegaard, er ejer af gartneriet Toftegaard, der har specialiseret sig i dyrkning af chili, krydderurter - og tomater.

En meget grundig og begejstret bog om tomater. Man får helt lyst til at kaste sig ud i den ædlere avlsproces for at se, hvad man kan få ud af det i drivhuset. Lene Tvedegaard er en levende og entutiastisk formidler, der kan sit stof.

Forfatteren har i 2007 udgivet Den lille røde om tomater, og nærværende kan ses som en opdateret og forbedret udgave af denne.