Bøger / skønlitteratur / digte

Den nye spejltrådskaserne


Beskrivelse


Digte. Langdigt, hvor digterjeg'et, der både er mor og datter, født og fødende, stewardesse og filmstjerne, hyrde og prinsesse besynger sig selv og sit liv som kvinde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2020

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 19. juni 2020

Langdigt, hvor digterjeg'et, der både er mor og datter, født og fødende, stewardesse og filmstjerne, hyrde og prinsesse besynger sig selv og sit liv som kvinde. For læsere af eksperimenterende lyrik.

Langdigtet veksler mellem kortere lyriske prosastykker og længere tætte poetiske stykker, hvor digterjeg'et besynger sig selv og sit liv som kvinde. Jeg'et fortæller om sin graviditet i lungen, hvordan hendes død blev hendes datters fødsel, moderskab, krænkelser, skam, sygdom, had, kærlighed og søsterskab. Det er Cecilie Linds ottende udgivelse.

Med "Den nye spejltrådskaserne" er Cecilie Lind tilbage i sin vanlige vilde og eksperimenterende stil. Med et legende lydligt sprog med brug af gentagelser, intertekstualitet og kreative sætningssammensætninger skaber Lind et særegent og nærmest eventyrligt tekstunivers, hvor engle, feer og prinsesser blander sig med jeg'ets fortælling om moderskab, søsterskab, skam og frihed. Det er en speciel læseoplevelse, der kræver sin læser.

Stilistisk og hvad angår tematiseringen af køn, krop og sprog har "Den nye spejltrådskaserne" fælles berøringsflader med fx Olga Ravns Jeg æder mig selv som lyngKnoglemarv lavendel og BMS forfatterkollektivets Knoglemarv lavendelStilistisk og hvad angår tematiseringen af køn, krop og sprog har "Den nye spejltrådskaserne" fælles berøringsflader med fx Olga Ravns Jeg æder mig selv som lyng og BMS forfatterkollektivets .


Politiken

d. 27. juni 2020

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 27. juni 2020


Kristeligt dagblad

d. 10. juli 2020

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 10. juli 2020


Weekendavisen

d. 19. juni 2020

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 19. juni 2020


Standart

Årg. 34 nr. 4 (2020)

af

af

Dag Heede

Årg. 34 nr. 4 (2020)Informationer og udgaver