Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den øde borg


Beskrivelse


Fantasy. Rose og Birk plukker bær i skoven, men de må søge ly for lyn og torden. De opdager en gammel borg, hvor de finder alle beboerne i en dyb søvn. Rose og Birk forsøger at gå til angreb på den fæle troldmand, der har brugt sin tryllestav mod beboerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. apr. 2015

Rose og Birk søger ly for lyn og torden. I en gammel borg finder de alle beboerne i dyb søvn. Gad vide, om de er tryllet ind i en evig søvn? 3. bog i fantasyserien "Elvernes land" - som børn fra 7 år selv kan læse.

De to venner ridderne Rose og Birk plukker bær i skoven, men da det bliver uvejr, bliver de pludselig sat på en helt anden udfordring. De søger ly på en gammel borg, hvor de opdager, at en ond troldmand har fortryllet beboerne. Rose og Birk går til angreb på troldmanden Fæl, der har en farlig og magisk stav. Bogen har lettal 18/ lix 6.

Spændende fantasy-fortælling for de yngste læsere, hvor forfatteren formår at holde et flot fortælletempo, og illustratoren Jan Kjær leverer nogle farverige tegninger, der understøtter og udvider den letlæste og korte tekst. Teksten er læsevenligt sat med stor linjeafstand, og den består af helsætninger og direkte tale. Omslaget er farvestrålende og viser Rose og Birk, en sovende elverkvinde samt den onde troldmand i baggrunden. Historien kan læses uafhængigt af de tidligere bind.

Forfatteren Peter Gotthardt har tidligere skrevet et utal af små historier for samme målgruppe. Fortællingerne foregår i et fantastisk univers. Læsere til serien om Ninja: Ninja i fareNeko bliver ninja og Neko bliver ninja vil også synes om denne serieForfatteren Peter Gotthardt har tidligere skrevet et utal af små historier for samme målgruppe. Fortællingerne foregår i et fantastisk univers. Læsere til serien om Ninja: Ninja i fare og vil også synes om denne serie.