Bøger / faglitteratur / bagebøger

Den økologiske bager : Emmerys


Beskrivelse


Bageren fortæller historien om Emmerys og principperne om at bage økologisk og kun at bruge de bedste råvarer. Han gennemgår de forskellige typer mel og andre basisråvarer samt bageteknik. Herefter følger opskrifter på (surdejs)brød, boller, sprøde sager, smørdeje, kager, julekager og forskellige specialiteter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 29. okt. 2013

Dejlig, dejlig bagebog, som enhver seriøs og kvalitetsbevidst hjemmebager vil elske. Både elske at bladre i og elske at bage efter. Jeg kan ikke forestille mig noget bibliotek uden Den økologiske bager.

Nicolai Halken Skytte er bager og har arbejdet i bagerkæden Emmerys i flere omgange. Han fortæller historien om Emmerys og principperne om at bage økologisk og kun at bruge de absolut bedste råvarer. Grundigt, vidende og dedikeret gennemgår han de forskellige typer mel og andre basisråvarer, ligesom han har et langt afsnit om bageteknik. Herefter følger opskrifter på (surdejs)brød, boller, sprøde sager, smørdeje, kager, julekager og forskellige specialiteter. Opskrifterne er forholdsvis enkle og uden dikkedarer, og de færdige resultater er uden undtagelse nogle, som jeg gerne ville gå ombord i. Hertil kommer, at jeg, der egentlig anser mig selv for at være en habil og erfaren hjemmebager, har fået en del tips og aha-oplevelser i afsnittene om råvarer og teknik. Den økologiske bager turde hermed være anbefalet.

Omfang og tilgang er umiddelbart sammenlignelig med Hanne Risgaards Hjemmebagt, 2009. Samtidig kan den også gøre sig gældende i forhold til to prægtige og meget omfangsrige bagebøger fra 2012: Camilla Plums Helt i kage og Claus Meyers Bagebog.

Inspirerende, seriøs og bredt anvendelig er nogle af prædikaterne til denne splendide bagebog, som er min favorit til årets bagebog. Uomgængelig for alle biblioteker.


Træn

Nr. 7 (2014)

af

af

mvd

Nr. 7 (2014)