Bøger / skønlitteratur / roman

Den onde bog


Beskrivelse


Da en elev spørger ind til Leander Granlunds digtsamling fra 1920'erne får lektor Mickel Backman et chok. Ingen burde kende til den bog - ikke kun er den forbundet med hans egen fortid, men den har også ry for at være forbundet med døden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 19. mar. 2019

Hvis du læser denne bog, ender du i helvede! En uudgivet glemt digtsamling skrevet for 100 år siden spøger nu igen i lektor Mickel Backmans liv, da en studerende begynder at spørge til de forsvundne tekster. For læsere af spændingsbøger.

Lektor Mickel Backman mærker angstens sved piple frem, da en studerende spørger ind til en gammel digtsamling af Leander Granlund; en digtsamling som ingen burde kende noget til. Læsning af digtene frygtes af have vidtrækkende konsekvenser - noget Mickel har mærket på egen krop, og alle, der kendte noget til digtene, er døde eller næsten døde bortset fra Mickel. Digtene blev oprindeligt skrevet til et bryllup, hvor Leander deltog som gæst, og hvor han efterfølgende blev anklaget for at have forgiftet en del af selskabet. Nu kæmper Mickel med alle midler - selv døden - for at holde alt om digtsamlingen skjult. Den finlandsksvenske forfatter har skrevet flere bøger, men dette er hans første udgivelse på dansk.

Efter en lidt langsom start stiger spændingskurven, og man drages ind i historien om de skæbnesvangre digte - ja man får næsten lyst til selv at læse dem på trods af de dystre konsekvenser.

Finske spændingsbøger har en helt speciel stemning, som også kommer til udtryk i fx Sofi Oksanens NormaDumas-Klubben. Det "Onde" og bøger er et omdrejningspunkt for en lang række spændingsbøger fx Dumas-Klubben af Arturo Pérez-ReverteFinske spændingsbøger har en helt speciel stemning, som også kommer til udtryk i fx Sofi Oksanens Norma. Det "Onde" og bøger er et omdrejningspunkt for en lang række spændingsbøger fx af Arturo Pérez-Reverte.