Bøger / skønlitteratur / roman

Den onde cirkel


Beskrivelse


Krimi fra København, hvor nedskydningen af en stor forretningsmand fører til udredningen af tvivlsomme økonomiske transaktioner for kommissær Martin Bjergmark og hans folk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2011

af

af

Per Månson

d. 28. feb. 2011

Ny krimi for læsere af danske krimier i genkendeligt miljø. Forsiden fænger, men signalerer ikke indholdet entydigt.

Det er forfatterens 5. bog i krimiserien med kommissær Martin Bjergmark og hans københavnske drabsafdeling. Under en middag på en af byens bedre restauranter bliver en kendt forretningsmand skudt ned, og den fornummede gerningsmand flygter gennem køkkenet. Den unge enke sørger ikke, men hygger sig med økonomichefen. Det står hurtigt klart, at årsagen til nedskydningen, der følges op af mordet på nok en leder i firmaet, har at gøre med tvivlsomme økonomiske transaktioner. Det er som om, man har set alle elementer i intrigen før i forskellige krimier, men plottet holder alligevel. Til gengæld er sproget stadig stift, især politifolkenes dialoger virker meget bureaukratiske.

Bente Nimbs krimier bliver trods alt bedre og bedre håndværksmæssigt, men mangler stadig en del for at dialogen kan virke realistisk. De er tidligere blevet sammenlignet med Dorte Roholtes Anna Pihl-serie, og den holder stadig.

En håndværksmæssig udmærket, men sproglig meget stiv krimi.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Merete Trap

d. 18. apr. 2011

I en ond cirkel af griskhed og magt-begær, finder man altid en leder. Men når denne leder forsvinder, går cirklen i opløsning, og hvad er der så tilbage? Da den velhavende finansmand og bygge-matador ...