Bøger / skønlitteratur / roman

Den onde vilje : kriminalroman


Beskrivelse


Konrad Sejer blandes ind i en speget sag om et tilsyneladende selvmord, der viser sig at være meget mere kompliceret end først antaget.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 21. sep. 2009

Karin Fossum er et velkendt navn inden for nordiske kriminalromaner. Denne Konrad Sejer-krimi er et godt bud til de forslugne krimilæsere og til dem, der ønsker gedigen underholdning af en af de gode, stærke forfattere.

Den norske krimiforfatters 4. bog om Konrad Sejer, der er kriminalkommisær og som i denne roman rodes ind i en rutineundersøgelse i forbindelse med et tilsyneladende oplagt selvmord, hvor en psykisk ustabil og depressiv mand kaster sig ud fra en båd i overværelse af sine to bedste venner. Sagen synes indlysende, men langsomt afsløres en dyster historie om menneskelig ulykke og skumle hemmeligheder. Karin Fossum kan genrens virkemidler på fingerspidserne, og bruger dem elegant til at væve en mørk og skummel krimihistorie med meget menneskelig pondus og psykologi. Forsidens øde strand med en tom, omvendt jolle anslår grundstemningen af ensomhed og isolation. Fin bagsidetekst.

Vi stiftede først kendskab med Konrad Sejer i Evas øje, 1997. Hidtidigt seneste var Den som elsker noget andet fra 2008. Fossum sammenlignes med Kerstin Ekman, Unni Lindell og Karin Alvtegen og har i lighed med disse godt greb om både personer og krimiintrige.

Ny Konrad Sejer-krimi fra en blændende dygtig kriminalforfatter, hvis hovedperson vi har mødt i otte tidligere romaner. Her rodes han ind i en ulden sag om selvmord og hemmeligheder i sædvanligt godt sprog med gode psykologiske og miljø-beskrivelser. Anvendelig til krimilæsere af nordiske krimier.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2009

af

af

Rikke Bødker

d. 19. okt. 2009

En idyllisk skovsø i Sverige i måneskin. Tre mænd i en båd sejler ud. Pludselig brydes stilheden, og den ene mand er væk. Tre yngre mænd Jon, Axel og Reilly har været venner siden barndommen. Da vi mø...


litteratursiden.dk

d. 6. nov. 2009

af

af

Jette Holst

d. 6. nov. 2009

Jeg har ikke tidligere læst noget af Karin Fossum, men en kollega anbefalede mig hende med bemærkningen, at hun er en af de krimi-forfattere, man kan læse både som en krimi, men også som en spændende ...


Berlingske tidende

d. 23. okt. 2009

af

af

Jens Andersen

d. 23. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 30. dec. 2009

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 30. dec. 2009


Politiken

d. 16. okt. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. okt. 2009


Information

d. 5. okt. 2009

af

af

Mette Højbjerg

d. 5. okt. 2009


Weekendavisen

d. 20. nov. 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 20. nov. 2009