Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den opdagelsesrejsende


Beskrivelse


Fire børn er styrtet ned med et fly i Amazonjunglen. De er uskadte, men piloten er død, og de skal nu finde ud af, hvordan de finder ud af junglen, og hjem til England.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2018

af

af

Lars Larsen

d. 22. okt. 2018

Dramatisk og spændende roman om 4 børns overlevelse i Amazonas efter et flystyrt. Til gode læsere fra 8 til 13 år og velegnet til oplæsning fra 7 år.

Et lille fly med en pilot og 4 børn styrter ned i Amazonjunglen. Piloten dør og de 4 børn fra ca 5 til 15 år er nu overladt til selv at finde ud af, hvordan de overlever og finder ud af junglen, så de kan komme hjem. De kæmper sig vej, og møder en gammel opdagelsesrejsende, som har sine egne meninger om tingene og stiller krav til dem, men som også kan sætte sig ind i deres situation og hjælpe dem på vej. Siderne er små og kapitlerne er af vekslende længde fra et par sider til omkring 20 sider.

En klassisk fortælling. Lidt langsom i starten, men knap halvvejs i bogen dukker den opdagelsesrejsende op og så kommer der fart på handlingen. Flot og farvestrålende forside med et billede af junglens dyr og planter. Den er spændende og personerne er lyslevende. Sproget er flot, men indimellem lidt svært, så den vil nok egne sig bedst til højtlæsning.

En højtlæsningsbog i familie med MomoNarnia - troldmandens nevø og C.S. Lewis' "Narnia"-serie, hvor Narnia - troldmandens nevø (Ved Niels Søndergaard) er første bindEn højtlæsningsbog i familie med Momo og C.S. Lewis' "Narnia"-serie, hvor (Ved Niels Søndergaard) er første bind.


litteratursiden.dk

d. 14. nov. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 14. nov. 2018

Da fire børn strander i Amazonas viltre jungle, venter der dem et særligt eventyr. En dejlig bog for store og små opdagelsesrejsende. Fred er ombord på et lille fly på vej over Amazonas, da flyet får...