Bøger / faglitteratur / biografier

Den perfekte præsident : en biografi om John F. Kennedy


Beskrivelse


Historisk biografi om John F. Kennedys (1917-1963) vej til præsidentposten i USA. Karrieren sluttede brat ved mordet 1963 i Dallas, Texas. Bogen analyserer politikken, myterne, manipulationen med pressen m.m.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2012

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 2. nov. 2012

Til historisk/politisk interesserede biografilæsere og de mange der er fascineret af Kennedy-myten.

Endelig en omfattende dansk John F. Kennedy biografi om manden, der om nogen nåede at blive en myte og idol allerede før sin død. Vejen til præsidentembedet gik via en stærk karisma, gode lederevner, kølig selvbeherskelse og en for samtiden ny fornemmelse for politisk kampagne især i tv. Bogen fortæller om overklassesønnen af den irske indvandrerfamilie, klanfaderen Joseph og hans ambitioner for sønnerne og broderen der døde i krigen, hvor John selv udmærkede sig. Hans status som krigshelt, ægteskabet med Jackie og hans intense imagepleje som ung og energisk blev alt sammen brugt som benzin til raketkarrieren : Repræsentanternes hus 1947, senator 1953 og præsident som kun 43-årig 1960 og derved eksponent for den amerikanske drøm. Bogen analyserer og fortæller om myten og manden: den umættelige kvindejæger og utro ægtemand, manipulationen med pressen, hemmeligholdelsen af sygdommen der ofte lænkede ham, hans fokus på øjeblikket og manglen på egentlige visioner. Flere myter punkteres fx at han gik helhjertet ind i Luther Kings borgerrettighedskamp og ville have trukket sig ud af Vietnam. Bogen borer og analyserer overalt dybt og grundigt og dertil både letlæst og spændende.

Om emnet også: Et ufuldendt liv : John F. Kennedy, 2007 plus den noget mindre Kennedy-brødrene, 2011 og Sorensen: Præsidentens mand, 2010.

En særdeles fin, spændende og grundig Kennedy-biografi.


Historisk tidsskrift

Bd. 114, h. 2 (2014)

af

af

Dino Knudsen

Bd. 114, h. 2 (2014)


Kristeligt dagblad

d. 11. dec. 2012

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 11. dec. 2012