Bøger / skønlitteratur / roman

Den Permanente : krimi


Beskrivelse


Krimi. Fundet af et mishandlet drengelig ved badeanstalten "Den Permanente" i Aarhus fører til en jagt på en seriemorder, en jagt der også kommer til at omfatte narkosmugling, mordbrand og nazifortid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 11. sep. 2017

En politimand suspenderes efter at han blev svært skadet under en brand, han lidt udenfor nummer var rykket ud til. Med sin lidt gotiske stemning, rækker bogen ud mod en bred gruppe, der både omfatter dem, der normalt læser klassiske skandinaviske krimier og dem der læser bøger af King og Koontz.

Fundet af et mishandlet drengelig ved badeanstalten "Den Permanente" i Århusbugten bliver af politiet kædet sammen med flere andre drenges forsvinden gennem mange år. Mistanken om, at en seriemorder er på spil i Smilets By er kun et af en hel håndfuld forskellige handlingsspor i Thomas Baggers (f. 1982) stort anlagte debutthriller. Hovedpersonen er en politiefterforsker med ar på sjælen bl.a. efter en brandulykke, som kostede en kollega livet. Handlingen fletter elementer som narkosmugling, korruption, nazifortid og kidnapning sammen til et fælles plot.

Thomas Bagger skriver godt, med sans for billeder og scenerier. Han har godt styr på personer, lokaliteter og plot, men handlingen er ind i mellem så kompliceret, at læseren mister overblikket. De dramatiske højdepunkter kommer tæt efter hinanden, og da dialogen samtidig kan kante det patetiske kommer det sensationelle i lange passager til at skygge for spændingen. Så trods de mange gode takter, er bogen som helhed ikke helt vellykket.

I Kød og blod er det Elsebeth Egholm, der jager seriemordere i Århus.