Bøger / faglitteratur / opskrifter

Den plantebaserede kost : ren besked om, hvordan mad påvirker din sundhed, og hvad du kan opnå med en optimal kost


Beskrivelse


Om hvordan de forskellige fødevarer påvirker ens sygdom og sundhed, og om hvordan man ikke alene kan forebygge, men også behandle sygdom ved at spise plantebaseret kost.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2020

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 27. maj 2020

Grundbog om fordelene ved en plantebaseret kost. Til alle, der ønsker at spise grønnere og som samtidig søger en dybere forståelse for sammenhængen mellem kost og sygdom.

Gennemskrevet og revideret 2. udgave af Den plantebaserede kost, der udkom i 2016. Klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen tager udgangspunkt i den nyeste forskning om sammenhængen mellem kost og helbred, og konkluderer på ny at en plantebaseret kost er det optimale, hvis man vil holde livsstilssygdomme fra døren. De søger desuden at afdække en lang række af de fremherskende misforståelser om sund kost. Bagerst i bogen findes en række opskrifter, der ledsages af farvefotos. Forrest indholdsfortegnelse, bagerst kildeliste og stikordsregister.

De, som er faret vild i tidens forskellige anbefalinger og kostråd - og som føler sig motiverede for at omlægge kosten til plantebaseret - vil finde en god guide til området i denne bog. Bogen har et lækkert layout og en overskuelig opbygning, og forfatterne formår at præsentere det, til tider lidt tunge stof, på en lettilgængelig måde.

I forhold til 2016-udgivelsen har forfatterne både tilføjet og omskrevet flere kapitler, mens andre dele står urørt eller med smårettelser. I Det plantebaserede basiskøkkenPlant power fitness kan du finde flere opskrifter, og i Plant power fitness er der fokus på plantebaseret kost og træningI forhold til 2016-udgivelsen har forfatterne både tilføjet og omskrevet flere kapitler, mens andre dele står urørt eller med smårettelser. I Det plantebaserede basiskøkken kan du finde flere opskrifter, og i er der fokus på plantebaseret kost og træning.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 27. okt. 2016

Søger du viden om, hvordan de forskellige fødevarer påvirker din sygdom og sundhed, og om hvordan du ikke alene kan forebygge, men også behandle sygdom ved at spise plantebaseret kost? Så er dette bogen for dig.

Klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen er gået sammen for at forsøge at afdække en række af de forestillinger og myter, der eksisterer om den mest optimale kost. Dagligt møder danskerne modstridende råd om, hvordan man bør spise, hvis man skal holde sig sund og rask og i øvrigt holde vægten. For er komælk nødvendigt for at bibeholde sunde knogler? Og er kulhydrater usunde for vores krop eller en vigtig energikilde, der i den grove udgave er med til at sikre de vigtige kostfibre? I bogen sammenfatter de to forfattere en lang række undersøgelser, der alle peger i én retning; den optimale kost er en plantebaseret kost. Bagerst i bogen findes en række opskrifter, der kan hjælpe dig i gang med at leve plantebaseret. Opskrifterne ledsages af farvefotos. Bogen har en kildeliste og en indholdsfortegnelse.

På trods af det tunge stof er bogen letlæst og letforståelig. Kapitlernes inddeling fungerer godt og er med til at skabe overblik, således at bogen både kan læses i sin helhed og som opslagsbog.

I Kinastudiet kan læseren blive yderligere overbevist om fordelene ved at spise vegansk. Bogen er skrevet af en amerikansk forsker og er baseret på undersøgelser udført i kinesiske landdistrikter i 1980'erne.


Dansk kemi

Årg. 98, nr. 11/12 (2017)

af

af

Michael Koefoed (civilingeniør)

Årg. 98, nr. 11/12 (2017)