Bøger / faglitteratur

Den psykiatriske epidemi : illusionen om mirakelpillen


Beskrivelse


Forfatteren, der er videnskabsjournalist, undersøger kritisk forholdet mellem stigningen i antallet af psykiske syge mennesker og fremkomsten af de nyere psykofarmaka, som fx. lykkepillen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 12. nov. 2013

Bogen bør få praktiserende læger og psykiatere til at granske praksis i behandling af psykisk sygdom. De medicinerede syge selv får her et redskab i hånden, som sætter alvorligt spørgsmålstegn ved medicinering som bedste praksis, og som anviser en alternativ vej.

RW er videnskabsjournalist og har høstet anerkendelse for sin undersøgelse af gåden: antallet af psykisk syge er vokset markant (1950-) i takt med, at psykofarmaka er blevet udbredt som behandling af psykiske lidelser. RW dokumenterer, at der ikke er bevis for (som offentligheden får at vide), at psykofarmaka reparerer en kemisk ubalance i hjernen, men tværtimod skaber kemisk ubalance, og ved langtidsbrug forhøjer risikoen for tilbagefald. RW dokumenterer endvidere, hvordan medicinalindustrien med læger på lønningslisten bevidst vildleder forbrugerne og lægestanden og tilbageholder vigtig information. Den historiske gennemgang og syge-historierne er letlæste, men de mange medicinske data gør bogen lidt tung her og der. De makabre budskaber står dog klokkeklart frem.

Gøtzsche, leder af The Nordic Cochrane Center har netop udgivet Dødelig medicin og organiseret kriminalitet : hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet.

RW slutter sig med denne afsløring af forholdet mellem psykofarmakas udbredelse og væksten i antallet af psykisk syge, af psykofarmakas faktiske indvirkning på hjernen og medicinalindustriens løgne, til de kritiske røster mod den omfattende brug af medicin til psykisk syge i vesten.


Sygeplejersken

Årg. 114, nr. 5 (2014)

af

af

Sonja Bech

Årg. 114, nr. 5 (2014)


Weekendavisen

d. 17. jan. 2014

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 17. jan. 2014


Dagens medicin

2013, nr. 34

af

af

Poul Videbech

2013, nr. 34