Bøger / faglitteratur

Den rationelle investor : få succes med langsigtede valueaktier


Beskrivelse


Hvad er det værd? De fire ord kan gøre dig til et økonomiskuafhængigt menneske med overskud. Det kræver til gengæld, at du ikke bare gætter, gambler og ”spiller på aktiemarkedet”, men sætter dig ind i, hvad du har med at gøre og er rationel, når du investerer. I denne bog om aktieinvesteringer lærer du fra en af markedets allerbedste, Kurt Kara, hvordan du kan bygge en opsparing og formue op. Hans påstand er, at langt de fleste mennesker kan blive gode investorer. Det kræver ikke magiske evner, medfødt talent eller held. Du skal til gengæld være klar til at investere din tid i den økonomiske og fornuftige tankegang – og dernæst nogle af dine penge i virksomheder frem for at bruge dem her og nu. Bogen vil give dig forudsætningerne for at blive en god og dermed økonomisk uafhængig aktieinvestor. Den vil lære dig, hvordan aktiemarkedet fungerer, og den vil lære dig den afgørende forskel på at være aktieinvestor og aktiespekulant. Undervejs lærer du om gode tilbud, om risiko, om faren ved wow-effekt, markedshysteri og troen på hurtige gevinster. Du skal have din indre købmand frem, ikke din indre gambler. Men så er der også penge at tjene. I denne generelt opdaterede 2. udgave er der tilføjet et nyt kapitel om, hvad penge er – og ikke mindst hvad penges værdier, og hvornår du skal være opmærksom på, om den værdier ved at være udhulet. Kapitlet er en direkte udløber af covid-19-krisen, hvor vi endnu ikke kender den fremtidige betydning af, at mange lande har holdt hånden under borgere og virksomheder med økonomisk støtte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. juni 2016

Kurt Kara, der er erfaren formueinvestor øser af viden og erfaring i en interessant bog om at bygge en formue på rationelle langsigtede investeringer og god gammeldags snusfornuft. For alle, der interesserer sig for at investerer i virksomheder.

"Denne bog vil ikke lære dig at købe og sælge aktier. Den vil lære dig at investere i virksomheder og på den måde stille og roligt bygge en formue op. Du bliver ikke rig i en fart. Men gør du det rigtigt, kan du kalde dig økonomisk uafhængig, hvad der efter min mening er et bedre ord end rig". Sådan lover formueinvestoren Kurt Kara bl.a. i en bog han skriver i samarbejde med Susanne Sayers, nyhedsredaktør på dagbladet Børsen. Bogen har overskrifter som: "Byg en formue på snusfornuft?", "Den værste fjende ser du i spejlet", "Spekulant eller investor", "Den gode fortællings forbandelse", "Kunsten at købe til en attraktiv pris" og "Lær af de bedste". Afsluttende en tjekliste for den rationelle investor. Vigtige tjek er fx: "Er det en simpel og god forretningsmodel?" og "Er ledelsen habil, dygtig og ærlig?". Kurt Kara har 17 års erfaring som investor og forvalter i dag milliarder.

Sympatisk og snusfornuftig bog med fokus på de psykologiske aspekter, når du investerer.

Personlige erfaringer om aktier videregives fx også i BørshajKøb og salg af aktier og obligationer af Lars Tvede. Om teknisk aktiehandel findes fx Køb og salg af aktier og obligationer af Jens ChristensenPersonlige erfaringer om aktier videregives fx også i Børshaj af Lars Tvede. Om teknisk aktiehandel findes fx af Jens Christensen.


Aktionæren

Årg. 27, nr. 8 (2017) = 2017, nov.

af

af

Jakob Petersen

Årg. 27, nr. 8 (2017) = 2017, nov.