Bøger / skønlitteratur / roman

Den rejsende


Beskrivelse


I det moderne samfunds skygge udkæmpes en kamp mellem det gode og det onde. Samfundet overvåges og kontrolleres af den hemmelige organisation Tabula. Maya er den sidste efterkommer af et dynasti af krigere, "Harlekiner" som beskytter mennesker med særlige evner, "De rejsende". Hun får brug for alle sine evner for at beskytte brødrene Gabriel og Michael Corrigan mod lejemorderen Nathan Boone.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2008

af

af

Anny Skov Madsen

d. 24. sep. 2008

Romanen, der handler om kampen mellem det gode og onde, er et mix af spænding, technothriller, science fiction og fantasy, og som sådan vil den have bred læserappel for både mænd, kvinder, unge og ældre.

Maya, hvis far er blevet dræbt, er en af de sidste overlevende "Harlekiner". Hun er opdraget til at dræbe. "Harlekinernes" opgave er at beskytte "De rejsende", som er født med evnen til krydse over til andre riger for at få indsigt i at redde den nuværende verden. Som sådan er de farlige for broderskabet "Tabula", der med avanceret teknologi behersker og kontrollerer verden. Krigeren Maya skal redde brødrene Michael og Gabriel, der begge er "rejsende", men Michael kommer i Tabulas hænder og bliver udsat for videnskabelige eksperimenter. Temaer som overvågningssamfund, frihed, oplysning og new age er på spil i en spændende, velskrevet roman, der er første del af en trilogi om Det fjerde rige. Der er referencer til filosofi, religion, myter mv. John Twelve Hawks er et pseudonym.

Forfatteren skriver på en lang tradition om emnet fra G. Orwell til M. Crichton, men mest ligner bogen en twisted Dan Brown.

Hele kompositionen med heltinden Mayas kamp mod det onde har alle de karakteristika, der kendetegner en bestseller. Spændende at overvågning kontra frihed kan behandles i en ny form. Den er underholdende og fermt skrevet, men ikke et mesterværk.


Politiken

d. 18. okt. 2008

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 18. okt. 2008


Jyllands-posten

d. 27. sep. 2008

af

af

Jakob Levinsen

d. 27. sep. 2008