Bøger / skønlitteratur / roman

Den retfærdige


Beskrivelse


Da Karsten og Marianne bliver skilt, sætter det gang i en følelsesmæssig lavine af mistanker og anklager, som får store konsekvenser for dem selv og deres børn.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 24. jan. 2011

Psykologisk urovækkende roman om skyld, svigt og ansvar, som vil tiltale og fange især kvindelige læsere. Romanen er bestemt egnet til læsekredse.

Da Karsten indrømmer over for sin kone, Marianne, at han har været hende utro, får det enorme følelsesmæssige og skæbnetunge konsekvenser for hele familien. Midt i sin jalousi og frustration får Marianne nemlig mistanke om, at Karsten har forgrebet sig seksuelt på de to døtre. Da en ældre og anerkendt dommer vælger at engagere sig, får det afgørende betydning for sagens udfald. Som læser vrides man igennem en psykologisk vellykket og flot komponeret handling, hvor tvivlen konstant sitrer og pirrer og gør historien intens og grum. Tematikken om skyld og ansvar skildres fuldt af nuancer og giver romanen et fremragende drive. Forsiden er dragende og sælger sit indhold godt.

Den psykologiske suspence minder fx om det man møder i danske Ida Jessens Hvium-trilogi. Samme nervepirrende historie, med tvivlen som absolutte fremdrift, er også skildret i den danske film Anklaget, 2005.

Flot komponeret og vellykket psykologisk roman. Tematikken er grum, men skildringen er spændende og er fuld af stof til eftertanke i fx læsekredse.


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2011

af

af

Merete Trap

d. 21. feb. 2011

Hvor langt rækker moderkærligheden, og hvor langt vil du gå for at beskytte dine børn? Ægteparret Marianne og Karsten Wiig lever et stille og harmonisk liv med deres to små døtre. En aften krakelerer ...


Jyllands-posten

d. 11. feb. 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 11. feb. 2011


Berlingske tidende

d. 11. mar. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 11. mar. 2011


Information

d. 11. feb. 2011

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 11. feb. 2011


Kristeligt dagblad

d. 4. feb. 2011

af

af

Liselotte Wiemer

d. 4. feb. 2011


Weekendavisen

d. 11. feb. 2011

af

af

Johanne Mygind

d. 11. feb. 2011