Bøger / skønlitteratur / roman

Den rette beslutning


Beskrivelse


Da Lottie Carlyle forelsker sig i sin nye chef, er der kun én sky i horisonten: hendes børn hader ham inderligt. De er derimod stemt for Seb, som ikke har helt rent mel i posen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 21. aug. 2009

Kvalitets chick lit til læsere af genren, dvs. primært kvinder i alderen 20-50 år.

Med Den rette beslutning introduceres Jill Mansell langt om længe på dansk. Hun er en af de effektivt skrivende forfattere, der behersker chick lit-genrens karakteristika: humor, ironi, singlekultur, problematisk kærlighed/parforhold (men med et morsomt twist) og storbykultur. Hendes sprog er letlæst, hendes personer charmerende og personkarakteristikken er velfungerende om end i den lette ende. Forsiden er en stiliseret stregtegning i douce farver af et par mande-, dame- og barneben, en bamse og en kaffekop. Altså ikke "førstegenerationsillustrationen" i pink/gul og lyserød, men "andengenerations" udgaven med fokus på genrens elementer. Den signalerer indhold og stil fint, ligesom bagsideteksten er passende.

Jill Mansell er britisk og derfor i samme boldgade som fx Jane Greene og irske Marian Keyes, der er mere alvorlige i emnevalget. Mansells force er en letflydende handling, godt greb om komikken og en ikke al for sødsuppe-agtig tilgang til genren.

Engelske chick lit-forfatter Jill Mansell introduceres her på dansk med en genretypisk roman om kærlighedens kvaler og vildveje. En klassisk fortælling om fraskilte Lottie Carlyle, der forelsker sig i sin chef, som hendes børn hader. De elsker til gengæld Seb, som ikke er, hvad han udgiver sig for. Chick lit i den gode ende af skalaen med fokus på familieproblemer og parforhold i letflydende stil og sprog med godt sælgende for- og bagside.