Bøger / skønlitteratur / roman

Den røde adressebog


Beskrivelse


98-årige Doris, som ved at hendes liv lakker mod enden, nedskriver sine erindringer om de mange nu overstregede navne i sin adressebog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Iben Jakobsen

d. 8. juni 2018

Rørende roman om 98-årige Doris, der ser tilbage på sit lange liv og de mennesker, hun kendte. For alle læsere af feelgood-historier og tårepersere.

Doris på 98 bor alene i Stockholm og de eneste mennesker i hendes liv er det daglige besøg fra hjemmeplejen og niecen Jenny, der bor i USA. I Doris' adressebog står navnene på samtlige, hun har mødt gennem sit lange liv - så godt som alle navne er streget over nu. Døde. Men Doris er i gang med at skrive sine erindringer ned til Jenny og disse fortæller Doris' livshistorie fra kolde Sverige til prestigefyldte Paris til USA og tilbage igen til det krigshærgede Europa.

Yderst velskrevet, smuk og rørende bog, der på én og samme tid hylder livet og dets mange spændende oplevelser og mennesker, men også skildrer ensomheden, frygten og ikke mindst, døden. Doris er en betagende fortæller - både som ung, men absolut også som gammel - hun har haft et langt og hårdt liv med både glædelige stunder og det værst tænkelige. Hun går lige i hjertet på læseren, og på trods af alle de tårer man fælder er det en feelgood-historie.

Andre bøger, hvor livet er ved at rinde ud er fx En sidste ferieDe udvalgteMiddag med Edward, De udvalgte og Middag med EdwardAndre bøger, hvor livet er ved at rinde ud er fx En sidste ferie, og Middag med EdwardAndre bøger, hvor livet er ved at rinde ud er fx En sidste ferie, De udvalgte og .