Bøger / faglitteratur

Den Røde Brænding : danske beretninger fra D-dag og invasionen i Normandiet 1944


Beskrivelse


Fortælling samlet i førstehåndsberetninger, dagbogsnotater, breve og andre kilder, hvor danskere i aktiv krigstjeneste fortæller om deres oplevelser fra D-dagen som fx krigssejler, pilot eller infanterist.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2019

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 14. maj 2019

I denne bog fortælles om de ganske mange danskere, der deltog i aktiv krigsgerning på allieret side, og flere af dem var for 75 år siden involveret i D-dagen den 6. juni 1944. For alle, der interesserer sig for 2. verdenskrig.

Historiker Jakob Tøtrup Kjærsgaard har samlet førstehåndsberetninger, dagbogsnotater, breve og andre kilder, hvor danskere i aktiv krigstjeneste fortæller om deres oplevelser fra D-dagen som fx krigssejler, pilot eller infanterist. I 2019 er det 75 år siden, at de allierede iværksatte invasionen D-dagen, som ændrede krigens gang. I bogen er der mange illustrationer, fotografier og kort.

Jakob Tøtrup Kjærsgaard har i denne bog på fineste vis samlet og præsenteret sine mange arkivbesøg og kan tillige bevise, at langt flere danskere end tidligere antaget deltog i D-dagen for 75 år siden.

Jakob Sørensens D-dagD-dagTyskerne i Normandiet udkommer i 2019 i en sjette udgave. Den britiske historier Antony Beevors bog med samme titel, , udkom i en fjerde udgave i 2014. Begivenhederne, beskrevet med tyske øjenvidneberetninger, gengives i Richard Hargreaves' Tyskerne i NormandietJakob Sørensens udkommer i 2019 i en sjette udgave. Den britiske historier Antony Beevors bog med samme titel, , udkom i en fjerde udgave i 2014. Begivenhederne, beskrevet med tyske øjenvidneberetninger, gengives i Richard Hargreaves' Tyskerne i NormandietJakob Sørensens D-dag udkommer i 2019 i en sjette udgave. Den britiske historier Antony Beevors bog med samme titel, D-dag, udkom i en fjerde udgave i 2014. Begivenhederne, beskrevet med tyske øjenvidneberetninger, gengives i Richard Hargreaves' .


Kristeligt dagblad

d. 21. juni 2019

af

af

Christian Egander Skov

d. 21. juni 2019


Marinehistorisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 3 (2019)

af

af

Poul Grooss

Årg. 52, nr. 3 (2019)