Bøger / skønlitteratur / krimi

Den røde dame : en Andrea de Lima-krimi


Beskrivelse


Krimi. Privatdetektiven Andrea de Lima sættes på en sag om en forsvunden hjemmehjælper, da hendes søster finder en gennemvædet madras i et tilsyneladende forladt hus. Snart er Andrea selv i fare.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 15. apr. 2011

Dansk kriminalroman. Andet bind i serien om privatdetektiven Andrea de Lima, der opklarer forbrydelser i dagens Danmark ved hjælp af sund fornuft, et godt netværk og en umættelig nysgerrighed. Mere Maria Lang end Patricia Cornwell.

Den tidligere journalist har skrevet flere romaner, fagbøger og artikler. Her genser vi den tidligere jurist og nuværende privatdetektiv Andrea de Lima, der via sin søster blandes ind i en kidnapningssag, der viser sig at have sit udspring i en lusket forretning med snyd med medicin. Romanen er let at læse, og alle tråde samles til sidst. Sideløbende med opklaringen af forbrydelsen hører vi om Andreas og flere bipersoners liv, på samme måde som mange andre danske kriminalforfattere blander deres hovedpersoners privatliv ind i historien. Den knaldrøde forside er iøjnefaldende, med serietitlen "En Andrea de Lima-krimi" sat lidt diskret i nederste hjørne. Bagsideteksten formidler klart, hvad bogen handler om og at den er anden del af en serie.

I bind et Dag & Nat fra 2010 mødte vi de Lima første gang. I toeren udbygges personerne mere. Det hele er velfungerende og effektivt uden at være epokegørende nyskabende. Trofaste krimilæsere vil få en fin lille historie á la Ditte Birkemoses serie om Kit Sorél.

Dansk hverdagskrimi, nr. 2 i serie. Dansk hygge, lidt kidnapning, ikke alt for smarte forbrydere og lidt knas i privatlivet for personerne, gør Den røde dame til et fint, afslappende bekendtskab.


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 29. apr. 2011


Politiken

d. 9. apr. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. apr. 2011


Weekendavisen

d. 1. juli 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juli 2011