Bøger / skønlitteratur / krimi

Den røde labyrint


Beskrivelse


Makkerparret Hvid og Belling står med en sag om en kvalt dreng, der ikke bliver nemmere at håndtere, da det viser sig, at det er chefens barnebarn.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2012

af

af

Per Månson

d. 20. apr. 2012

For krimilæsere, der godt vil have spænding, men gerne i et roligt tempo.

Kjædegaard har været aktiv på forfatterfronten i mange år, og har bl.a. under pseudonymet Grethe Lange skrevet fire Helsingør-krimier 2000-2002. I 2011 startede han sin nye krimiserie i eget navn med Smukke Jan, og vi er nu nået til tredje bind med makkerparret Hvid og Belling. En syvårig dreng bliver kvalt lige udenfor familiens have. Han er barnebarn af drabsafdelingens chef Richard Brøssner, og det gør sagen yderligere delikat, da familien viser sig at have en del ridser under overfladen. Faren tilstår hurtigt, men er det nu en ægte tilståelse, eller dækker han over andre? Det er en speget sag, hvor især Thor Belling nægter at købe de nemme løsninger. Det er en velskrevet krimi i adstadigt tempo, der afbrydes af pludselige dramatiske skift.

Kjædegaard er mere i familie med den danske old school-krimi med Orla Johansen, Kirsten Holst m. fl. end med den nyere nordiske tradition, selv om han tilsætter mere vold og sex end det var gængs dengang.

En krimi i mellemlejet med god, dansk forankring.


Jyllands-posten

d. 15. maj 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. maj 2012


Berlingske tidende

d. 22. juni 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 22. juni 2012


Weekendavisen

d. 15. juni 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 15. juni 2012