Bøger / faglitteratur

Den røde løber : Kinas fremmarch i Europa


Beskrivelse


Om Kinas voksende politiske, økonomiske og kulturelle indflydelse i Europa.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 4. dec. 2014

Om Kinas voksende politiske, økonomiske og kulturelle indflydelse i Europa. Af interesse for både erhvervsledere og andre med almen interesse for Kina.

Kinas indflydelse og interesse i Europa vokser hurtigt. Det er forfatterens ambition at fortælle hvilke konsekvenser det har for vores samfund og velstand og skabe større indblik i hvad der driver kineserne. Forfatteren er erhvervsjournalist, og med mere end 10 års ophold i Kina har hun en stor viden at trække på. Bogen rummer en lang række eksempler på aktiv kinesisk erhvervspolitik på både virksomhedsniveau og på regionalt og nationalt plan.

En velskrevet og letlæst introduktion til den kinesiske ekspansion i Vesten. Den kinesiske økonomi og landets politiske struktur giver dem stærke kort på hånden, og forfatteren anskuer den europæiske tilgang til udfordringerne som både en smule naiv og undervurderende. På trods af bogens forholdsvis korte omfang formår forfatteren klart at illustrere kinesiske ambitioner og mærkbare konsekvenser og reaktioner heraf rundt om i Europa, når der er penge at tjene.

Flere bøger beskæftiger sig med kinesisk økonomi og markedsforhold. Senest udkom Elefanten og dragen, som også behandler den kinesiske fremmarch, men nærværende bog inddrager de seneste års udvikling hvor omfanget er vokset betydeligt.


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 33 (2014)

af

af

Thomas Kokholm

Årg. 45, nr. 33 (2014)


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 9. nov. 2014


Berlingske tidende

d. 15. nov. 2014

af

af

Jesper Beinov

d. 15. nov. 2014


Danmark Kina

Nr. 103 (2015)

af

af

Anette Dahl

Nr. 103 (2015)