Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Den røde maske


Beskrivelse


Lisa er træt af sine plageånder og træner hårdt for at udvikle sine superkræfter. Hun må træde til da en pilot kommer i vanskeligheder. Og hun vil ikke længere stå model til mobberierne i skolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2018

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 23. apr. 2018

To seje superheltebøger i graphic novel-stil. Lisa bliver mobbet af en flok drenge på sin nye skole. Men det kommer de til at fortryde, da Lisa pludselig får nogle helt særlige evner. Specielt til 7-10-årige piger, der er vilde med superhelte.

I disse to bøger møder vi pigen Lisa. Lisa er flyttet ind hos sin mormor, da hendes mor skal til udlandet for at arbejde. I "Håndbogen" finder Lisa en helt særlig bog på biblioteket. Bogen viser sig at kunne lære Lisa, hvordan hun kan udvikle evner som superhelt. Med de nye evner tager hun kampen op mod nogle barske tyveknægte. I "Den røde maske" fortsætter Lisa med at træne sine superevner. Hun må træde til, da en pilot kommer i vanskeligheder under et flyshow. Og så får hun endelig mod til at tage kampen op mod de drenge der mobber hende i skole. Bøgerne minder meget om graphic novels. Bagerst i bøgene findes oplysninger om hvad man selv kan gøre, hvis man bliver mobbet.

To tempofyldte og spændende bøger om en supersej pige, der tager kampen op mod sine plageånder. Bøgerne er flot illustreret i en stil, der minder om den japanske tegnestil anime. Man kan kun komme til at holde af den superseje Lisa, der ikke giver op.

Der findes ikke mange bøger med piger som superhelte, men i filmen Antboy - den røde furies hævnMira, møder vi også en supersej heltinde. Af graphic novels, kan historierne om Mira, hvor helt almindelige teen-temaer behandles, klart anbefalesDer findes ikke mange bøger med piger som superhelte, men i filmen Antboy - den røde furies hævn, møder vi også en supersej heltinde. Af graphic novels, kan historierne om , hvor helt almindelige teen-temaer behandles, klart anbefales.