Bøger / faglitteratur / essays

Den røde smed og andre historier


Beskrivelse


Essays og småhistorier om livet, bl.a. Sigrid på mols, da hun fylder 100 år. Desuden er der en række historier fra Søren Ryge Petersens egen hverdag på Djursland.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 12. nov. 2008

Især Søren Ryge Petersens store og faste fanskare til såvel hans bøger som hans fjernsynsudsendelser vil være godt underholdte med bogens mange historier om personer, forfatteren har mødt. Andre med lyst til at stifte bekendtskab med et udsnit af hverdagens ellers anonyme helte og andre almindelige mennesker vil også være godt underholdt.

I helt samme fortællestil og sproglige tone som i både Søren Ryges tv-udsendelser og i hans øvrige bøger fortælles kortere eller lidt længere om en række spændende originaler og almindelige mennesker - hvilket i Søren Ryges verden er de samme personer. Han formår at møde folk, hvor de er, og engageret fortælle om dem og deres liv på en dybt solidarisk og interessant måde. Alle får stemmer - blandt mange andre: dansk-amerikaneren der er hjemme til fødselsdag, folk til traktortræk, fugletælleren, en landbofamilies mange medlemmer og hans egen røde bænk.

Søren Ryge har i flere andre bøger samlet lignende historier om andre personer - senest Bette Anna og andre historier, 2005, og denne bog er i helt samme stil som disse og uden sammenlignelige bøger, jeg kan komme i tanke om.

Søren Ryges skrevne stemme når næsten igennem til ørene under læsningen af bogens originale historier om almindelige mennesker i dagens Danmark. Kan læses både som gensyn med folk, man kan huske fra fjernsynet og som førstegangs bekendtskab, hvis ikke fjernsynet har været tændt disse dage. Hyggelig, (med)menneskelig, solidarisk og underholdende læsning for mange.


Berlingske tidende

d. 28. nov. 2008

af

af

Morten Beiter

d. 28. nov. 2008