Bøger / skønlitteratur / digte

Den rullende kanon : en antologi af yndlingsdigte


Beskrivelse


Digte. Antologi med yndlingsdigte udvalgt af Thomas Boberg og Ib Michael, der skaber dialog mellem 242 digte fra hele verden, på tværs af tid og sted.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 26. sep. 2017

Nyskabende antologi skaber dialog mellem 242 digte fra hele verden, på tværs af tid og sted. For alle med interesse for poesi og verdenslitteratur og for studerende på ungdomsuddannelserne.

Antologiens 242 digte er udvalgt, redigeret og i nogle tilfælde også oversat af Thomas Boberg og Ib Michael. Digtene er nummeret fortløbende i 11 afsnit og er skrevet i perioden fra år 630 til 2017 af kendte og ukendte forfattere fra hele verden. Digtene kredser omkring temaer som angst, døden og tiden i forskelligt formsprog. Flere af digtene har ikke været udgivet tidligere. Ib Michael fortæller i et efterskrift, at "dialogen fra digt til digt er et betydningsbærende element for denne antologi". Der er en systematisk oversigt og alfabetisk indholdsfortegnelse bagerst i bogen.

Bogen er et slags poetisk verdenskort, hvor det i høj grad lykkes at skabe dialog fra digt til digt. En hulter-til-bulter struktur tvinger læseren til at gå på opdagelse og selv mærke stemmernes resonans på tværs af tid og sted. Det er genialt. Opsætning og tryk er topkvalitet.

Andre lidt ældre antologier, også udvalgt af digtere, som samlingen kvalitetsmæssigt kan måle sig med er fx Poul Borums grundige lærebogsagtige Poetisk modernismeGlemmebogen eller den næsten kultagtige Glemmebogen af Ivan MalinovskiAndre lidt ældre antologier, også udvalgt af digtere, som samlingen kvalitetsmæssigt kan måle sig med er fx Poul Borums grundige lærebogsagtige Poetisk modernisme eller den næsten kultagtige af Ivan Malinovski.Informationer og udgaver