Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den rustne verden - flugten fra Danmark


Beskrivelse


Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige, men efter et flystyrt er de i et fremtidsdanmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2019

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 29. jan. 2019

Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige, men efter et flystyrt er de i et fremtids Danmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide? Roman for 8-13-årige.

I en ikke så fjern fremtid er Danmark dækket af skrot og folk bor på Grønland under en stor kuppel. De fire søskende, Ramona, Bowie, Peter og Lærke bor sammen med deres forældre, og nu skal de på sommerferie hos morfar i Sverige. Men forældrene kan ikke tage afsted, så ungerne stikker af og tager selv afsted. Efter at deres fly er styrter ned, er de dog strandet i Danmark. Her er møder de den venlige minerobot, der hjælper dem - for de har bestemt brug for hjælp. De bliver jagtet og er ikke i sikkerhed før de når til Sverige. Undervejs må de bruge alt deres snilde og kløgt for at klare det.

Fremragende intelligent dystopi med et godt persongalleri. Forældrene er velmenende, men fraværende. Der er reklamer over alt, som skal få børn til at tænke mindre selvstændigt, men de fire børn i historien kan stadigvæk tænke selv og er meget opfindsomme. Det hele spiller utrolig godt sammen og at vi er i en fremtid, som måske ikke er så urealistisk. Kan fungerer som både højtlæsning og selvlæsning. Illustrationerne er farvestrålende og passer godt til historien.

DødshacketDen druknede soldat handler om robotter og livet med dem, Den druknede soldat handler om en fremtid hvor miljøet er anderledes end nuDødshacket handler om robotter og livet med dem, handler om en fremtid hvor miljøet er anderledes end nu.


litteratursiden.dk

d. 18. nov. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 18. nov. 2019

Adam O romandebuterer med dystopisk klimaroman, der i kraft af den velfortalte og vigtige historie bringer læseren ud i alle hjørner af følelsesregistret. Bogens hovedpersoner er de fire søskende Lær...


Politiken

d. 21. feb. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 21. feb. 2019


Information

d. 7. juni 2019

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 7. juni 2019


Weekendavisen

d. 17. apr. 2019

af

af

Erik Barkman

d. 17. apr. 2019


Proxima

Nr. 106 (2020-2021)

af

af

Niels Dalgaard (f. 1956)

Nr. 106 (2020-2021)