Bøger / skønlitteratur / roman

Den serbiske forbindelse : international thriller


Beskrivelse


Efterretningsagenten John Norton træder i aktion efter terrortrusler mod OL i London 2012. Kan hans gruppe nå at afværge blodige angreb mod OL, selv om stærke kræfter modarbejder dem - og med hvilke midler og omkostninger?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 5. aug. 2016

International thriller om terrorgrupper og -bekæmpelse. Til læsere af agent- og spændingsromaner.

I tiden op til OL i London 2012 hentes John Norton fra MI6 tilbage i tjeneste på trods af de dramatiske begivenheder tidligere og hyres af MI5 til at efterforske terrortrusler i forbindelse med OL. Nortons gruppe med bl.a. kendte personer fra tidligere kommer snart på sporet af mulige trusler fra flere sider. Det bliver højdramatisk, og sagen kompliceres af intern strid mellem bl.a. MI5 og MI6 samt en intern muldvarp med egne interesser. Bogen indledes med en prolog, hvor Norton såres alvorligt under en aktion, og hvad der sker, afsløres først til sidst.

I en blanding af action på højt niveau og efterretningsarbejde krydret med forfatterens syn på indvandring, terrortrusler og hele den internationale situation m.v. fortælles en rigtig spændende og aktuel historie, der dog virker knapt så godt gennemarbejdet som i de tidligere bind med flere stavefejl og hurtige løsninger i handlingen, så bogen er ikke helt på niveau med de første to bøger om John Norton.

Bogens tema minder om Kapring over KairoBlackjack og fortsætter næsten direkte efter Blackjack, og bøgerne bør læses i rækkefølge. Er i helt samme genre med sit mix af Le Carré, Clancy og James Bond og med terror som tema. Serien kan evt. fortsætte med andre af aktørerne i hovedrollerne fx kollegaerne Laura og sydafrikanske JanBogens tema minder om Kapring over Kairo og fortsætter næsten direkte efter , og bøgerne bør læses i rækkefølge. Er i helt samme genre med sit mix af Le Carré, Clancy og James Bond og med terror som tema. Serien kan evt. fortsætte med andre af aktørerne i hovedrollerne fx kollegaerne Laura og sydafrikanske Jan.


litteratursiden.dk

d. 28. sep. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 28. sep. 2016

I tredje del af Ørlunds ambitiøse, men ikke helt vellykkede, thriller fortsætter den indviklede skyggedans mellem efterretningsagenter og terrorgrupper. Lars Ørlunds nyeste roman med efterretningsagen...