Bøger / skønlitteratur / roman

Den sidste akt : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Den smukke og kontroversielle debattør Erika Malm findes myrdet under det årlige folkemøde på Gotland. Hun er hadet af nynazister og samtidig viser det sig, at hun har været sin mand utro - så i hvilken kreds skal Knutas, Jacobsson og Berg finde morderen?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Katja Larsen

d. 1. juni 2015

Den kontroversielle debatredaktør og forfatter, Erika Malm, bliver fundet myrdet midt under Almedalsugen. Knutas, Jacobsson og Berg er på sagen. For læsere af gedigne skandinaviske krimier.

Det årlige folkemøde på Gotland bliver forstyrret af mordet på en af de deltagende. Den smukke Erika Malm, som bliver fundet myrdet på sit hotelværelse, har pga. sit arbejde fjender i en nynazistisk bevægelse, og samtidig viser det sig at hun privat, har været sin mand utro gennem mange år. Allerede inden efterforskningen går rigtigt i gang er Knutas nødt til at tage til Gran Canaria i forbindelse med en gammel sag. Jacobsson leder derfor efterforskningen på Gotland med Berg på sidelinjen indtil Knutas kommer tilbage. Sideløbende spirer forelskelsen mellem Knutas og Jacobsson.

Som vanligt er Jungstedt en mester i at skrive ligetil og at bygge en spænding op. Bogen er rigtig god. Eneste anke må være at en af karaktererne i bogen, Lasse, sidst i bogen refereres til som Lars! Måske er det gået lidt hurtigt i oversættelsen.

Dette er 10. bind i serien om Anders Knutas, Karin Jacobsson og Johan Berg. Som de tidligere bøger kan den læses uafhængigt, selvom de tre hovedpersoners privatliv følges. Stilen er den gedigne skandinaviske krimi, som vi kender den fra Läckberg og Blædel, fyldt med spænding, men ikke fyldt med blod.


litteratursiden.dk

d. 17. aug. 2015

af

af

Rikke Bødker

d. 17. aug. 2015

På det svenske folkemøde på Gotland, bliver en kontroversiel journalist fundet myrdet på sit værelse. Jungstedt strikker i vanlig sikker stil et spændende opklaringsplot sammen. Erica Malm var på Gotl...


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2015

af

af

Mie Petersen

d. 13. juni 2015