Bøger / skønlitteratur / krimi

Den sidste gode mand


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. To marginaliserede politifolk i hhv. København og Venedig kommer i fællesskab på sporet af en international konspiration, som har til hensigt at dræbe 36 gode mennesker, som ifølge en gammel jødisk myte sikrer vores eksistens.

Anmeldelser (16)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2017

af

af

Steffen Kronborg

d. 4. maj 2017

Politibetjenten Niels Bentzon kommer tilfældigt på sporet af et mystisk komplot med udgangspunkt i den jødiske Talmuds ord om 36 retfærdige mennesker, der skærmer verden fra undergang. Tegneserieversion af den prisbelønnede spændingsroman af samme titel.

Palle Schmidt har tidligere udsendt flere noir-tegneserier. I samarbejde med forfatterne bag spændingsromanen "Den sidste gode mand" har han omsat romanens indhold til tegneserieform og har samtidig kogt de 500 romansider ned til 130 tegneseriesider.

Palle Schmidts skitseagtige streg og atmosfærerige akvarelfarvelægning, som man også mødte i hans noir-krimi Stiletto, egner sig snarere til at fremmane stemninger end til at skabe klarhed. Dermed passer tegnestilen glimrende til adaptationen af Kazinskis thriller, hvis plot primært baserer sig på metafysiske mysterier. Trods flere gennemlæsninger har jeg fortsat ikke forstået, hvad det egentlig er, der foregår i fortællingen; men til gengæld har jeg ved hver gennemlæsning nydt Schmidts formidable udnyttelse af sidelayoutet og hans suggestive og atmosfærefyldte tegninger, ikke mindst billederne af et snedækket København.

"Den sidste gode mand" knytter an til den litterære undergenre, man kunne kalde metafysisk-religiøst baserede spændingsromaner, med Dan Browns og Tom Egelands bøger som oplagte pejlemærker. Palle Schmidts personlige billedudtryk har næppe nogen parallel i den danske tegneserieverden.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. okt. 2010

En effektiv markedsføring har næsten på forhånd sikret, at hele det enorme felt af krimielskere vil melde sig i reserveringskøerne til denne bog. Om det kommer til at holde stik, er endnu ikke sikkert, men bogen har de uforudsigelige kvaliteter, der kan sikre den en topplacering på bestsellerlisterne.

Det er filminstruktøren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich, der gemmer sig bag det fremmedartede pseudonym. Sammen har de skabt en spændende thriller med internationalt snit. To marginaliserede politifolk i hhv. Kbh. og Venedig kommer på sporet af et systematisk seriemord på en stribe enestående mennesker. Danskeren, Niels Bentzon, allierer sig med en psykisk ustabil kvindelig forsker, som hurtigt gennemskuer en række faktorer i forbrydelsen. Men er hun i virkeligheden også bare på vildspor? Handlingen presses effektivt fremad fra den ene billedskabende scene efter den anden. Der er både tempo og dybde uden at kravene til læseren overdrives unødigt. Sproget er flot og personerne levende og interessante. Alt i alt en flamboyant thriller med et stort potentiale.

Dansk thriller, der lander et sted mellem Brown og Larsson. Godt plot, flot gennemført.

Spændende dansk thriller byder sig til som mulig megabestseller.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 3. apr. 2017

Graphic novel baseret på Kazinskis krimibestseller. Resultatet er både vellykket og fornyende. Forfatternavnet Kazinski behøver ikke nærmere præsentation, og deres serie om gidselforhandleren Niels Be...


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2010

af

af

Arne Larsen

d. 25. okt. 2010

Dansk debut udformet som en gedigen thriller om seriemord, men som hen ad vejen viser sig at være meget mere end det - umådelig interessant og meget, meget læseværdig. I Venedig har politimanden Tomma...


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. okt. 2012

af

af

Flemming Jensen

d. 4. okt. 2012


Berlingske tidende

d. 22. apr. 2017

af

af

Kristian Lindberg

d. 22. apr. 2017


Politiken

d. 14. okt. 2010

af

af

Mette Højbjerg

d. 14. okt. 2010


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. okt. 2010


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 15. okt. 2010


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 15. okt. 2010


Børsen

d. 14. okt. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 14. okt. 2010