Bøger / skønlitteratur / roman

Den sidste neandertaler


Beskrivelse


Adskilt af årtusinder fortælles historien om to kvinders liv. En historie om at overleve, om forandring og samhørighed og om, hvad det vil sige at være et menneske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 19. feb. 2018

I et interval på 40.000 år fortælles historien om to kvinders liv. En historie om at overleve, om forandring og samhørighed og om, hvad det vil sige at være et menneske. For læsere med interesse for menneskets udviklingshistorie og det naturvidenskabelige.

For 40.000 år siden levede den sidste neandertalerfamilie en hård og barsk tilværelse, og det var op til den ældste datter, Pige, at sørge for familiens overlevelse. I nutidens verden følger vi den gravide arkæolog Rose, der netop har startet en stor udgravning, som kan kortlægge hemmeligheder om neandertalerne, som ingen tidligere har vidst. Rose kæmper en kamp for både at færdiggøre sin udgravning og samtidig lære sin nye rolle som gravid kvinde, hustru og kvinde at kende. På tværs af tid har de to kvindeliv måske mere til fælles end man først antager.

En spændende og fængslende fortælling om to kvindeliv adskilt af årtusinder, men forbundet af menneskets historie og natur. Elegant forbindes de to kvinders historier og liv. Romanen stiller spørgsmål til menneskets evne til forandring, dets natur og dets egentlige formål. Især de forhistoriske kapitler er sprogligt meget flot udført med smukke og bevægende naturbeskrivelser. Det faglige og naturvidenskabelige stof implementeres fint i romanens handling.

Kan sammenlignes med klassikeren Hulebjørnens klanDinosaurens fjerSvalens graf og nyere litteratur som Dinosaurens fjer og Svalens grafKan sammenlignes med klassikeren Hulebjørnens klan og nyere litteratur som og Svalens grafKan sammenlignes med klassikeren Hulebjørnens klan og nyere litteratur som Dinosaurens fjer og .