Bøger / skønlitteratur / roman

Den sidste nonne


Beskrivelse


Den unge engelske novice Joanna Stafford befinder sig i 1500-tallet midt i reformationens magtkampe på Henrik d. VIII's tid. Hun sættes på en farefuld hemmelig mission for at opspore kong Adalsteins krone, som efter sigende skulle indeholde stor kraft.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 24. sep. 2013

En historisk spændingsroman, for dem der holder af en medrivende fortælling med en stærk kvinde i hovedrollen. Flot forside, der formidler bogen godt.

Joanna Stafford er en ung novice fra den dominikanske klosterorden i England i 1500-tallet. Det er Henrik d. VIII's regeringstid og den katolske tro er under pres og klostre nedlægges på stribe på ordre fra kongen. Joanna Stafford bliver ved sin kusines afbrænding for forræderi, fanget og indsat som fange i det berygtede Tower. For at redde sin far fra tortur og fængsel indvilger hun i at udføre en hemmelig mission for biskoppen af Windsor, der er på jagt efter et gammelt relikvie, der rummer store kræfter. Relikviet er muligvis gemt i hendes kloster, så hun bliver løsladt og sendt tilbage til klostret. Ved hjælp af blandt andre 2 munke og en vægter, indleder Joanna sin mission, der byder på mange farer og hemmeligheder, som nogle er villige til at begå mord for at beskytte. Det er vanskeligt at finde ud af hvem man kan stole på og hvilke dagsordener de forskellige magthavere har, da der er store rigdomme og indflydelse på spil.

Kan sammenlignes med andre middelaldermysterier, hvor også kirke, magt og hemmeligheder spiller en stor rolle for fortællingens fremdrift, fx Rosens navn, Da Vinci Mysteriet eller Martin Jensens serie om Winston, Halfdan og Alfilda.

Fin blanding af historiske fakta, stærke følelser, spænding og tro. 1. del af planlagt serie. Kan anskaffes og formidles bredt.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 19. nov. 2013

Tudor-tidens England med politiske rænkespil, mord og religionsfejder er scenen for en nonnes kamp for overlevelse og søgen efter en gådefuld krone. Overbevisende historisk thriller. Joanna Stafford e...