Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sidste olymper


Beskrivelse


Fantasy. Kronos og hans hær er stærkere end nogensinde før, og Percy Jackson og hans venner står overfor deres livs største krig. Dette bliver en kamp på liv og død, en kamp for at undgå verdens undergang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2012

af

af

Merete Trap

d. 20. jan. 2012

Bogen henvender sig til både drenge og piger, der sætter pris på action-fyldt fantasy. Da dette er femte og sidste bind i serien, anbefales det at man læser de fire første bind før denne, for at opnå det fulde udbytte. Bogen kræver ingen formidling, og den flotte, farvestrålende forside fanger bogens handling.

Vi er nået til sidste bind i serien om halvguden Percy Jackson, søn af Poseidon. Olympen befinder sig stadig på toppen af Empire State Building, og New Yorks befolkning er lagt i en tung søvn, mens en apokalyptisk krig udspiller sig mellem guden Kronos og hans hær af Titaner, og Percy Jackson og hans hær af unge halvguder. Percys hær besidder stor styrke, men de er oppe imod en modstander der er stærkere end nogensinde. Hvis det ikke lykkes Percy at standse Kronos' hær, betyder det verdens undergang. Både guder og halvguder forenes nu i en fælles kamp for at redde vores verden. Stærk, medrivende læsning, som er godt skrevet og indeholder en elementært spændende historie. Action fra første til sidste side.

Denne bogs læsere vil uden tvivl også synes om serien om Harry Potter af J.K. Rowling. Herudover kan nævnes Føniks og den virtuelle labyrint fra 2001 af Alan Gibbons, som også har de græske guder på rollelisten.

Velskrevet og spændende fantasy, med et herligt pift af græske guder, som giver læseren lyst til at sætte sig mere ind i den græske mytologi. Uden tvivl det bedste fantasy jeg har læst siden bøgerne om Harry Potter. Anbefales!.


Weekendavisen

d. 9. mar. 2012

af

af

Damian Arguimbau

d. 9. mar. 2012