Bøger / skønlitteratur / spænding

Den sidste tempelridder


Beskrivelse


En udstilling af Vatikanets skatte i New York udsættes for et voldeligt røveri - en gammel krypteringsmaskine er målet. En arkæolog og en FBI-agent sættes på sagen, hvor også et kodet dokument rummer hemmeligheder, der en dødsensfarlige for ejermanden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2005

af

af

Lone Krøgh

d. 10. okt. 2005

Her kommer endnu en hæsblæsende spændingsroman i kølvandet efter Dan Browns Da Vinci mysteriet (2003). På Metropolitan Museum of Art i New York sker der et spektakulært røveri under åbningen af en udstilling af Vatikanets kunstskatte. Under voldsomme omstændigheder kommer arkæologen Tess Chaukin og FBI-agenten Sean Reilly på sporet af bagmanden, som i virkeligheden jager tempelherrernes velbevarede hemmelighed med det ene formål at vise, at kristendommen bygger på falske forudsætninger. Tess og Sean er oppe mod kræfter, som ikke skyer nogle midler overhovedet, og i kapløb med både kendte og ukendte fjender søger de tempelriddernes efterladte dokumenter i Vatikanet og i Tyrkiet, til lands, til vands og i luften, altimens de forelsker sig i hinanden. Personskildringen i Den sidste tempelherre er klichéfyldt, og handligen går over stok og sten med masser af effektjageri. Romanen er helt usandsynlig med mange bekvemme løsninger og lidt for tilfældige sammentræf, og som læser er man ikke ret meget i tvivl om, hvor det hele bærer hen. Ikke desto mindre skal der nok være mange læsere til den, og de vil sluge den, men noget varigt indtryk gør den næppe.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2005

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 19. dec. 2005

Hvad er der med det gamle dokument? Kan det virkelig ændre verdenshistorien?- Hæsblæsende spændingsroman, som det er umuligt at lægge fra sig, og som alle fans af 'Da Vinci mysteriet' vil sluge. Det e...


Weekendavisen

d. 11. nov. 2005

af

af

Katinka Bruhn

d. 11. nov. 2005


Jyllands-posten

d. 13. okt. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. okt. 2005


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2005

af

af

Gert C. Nielsen

d. 10. nov. 2005


Graf

Nr. 1 (2006)

af

af

Palle Juul Holm

Nr. 1 (2006)