Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sidste udfordring


Beskrivelse


Drengene Adam og Simon udfordrer hinanden med et "Kinder" - en tretrins udfordring, man skal tage imod. Nu står de på kirkegården ved midnat. Men hvorfor lugter Simon af fisk?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 30. maj 2011

Letlæst gyser for drenge fra 9 år, hvis de altså har nerver til den slags. Forsiden sender passende signaler i retning af gys, zombier og mareridt.

En dyster kirkegård ved midnatstid og to drenge, som har det med at udfordre hinanden på det, de kalder en "kinder". En tretrins raket af den slags, man under ingen omstændigheder kan bakke ud af. Sidst fik Adam Simon til at udfordre sin vandskræk ved at dykke tre gange ned i den beskidte havn, og nu er det så Adams tur til at møde op på kirkegården kl. 12. Men der er noget mærkeligt ved Simon. Han lugter af fisk, og hvor kommer alle de våde fodspor fra? Som tingene udvikler sig, bliver både vi og Adam klar over, at det her måske er sidste gang, Adam kan tage imod en udfordring i levende live. For selv om man er druknet, kan man godt ønske hævn over den skyldige. I et kort og enkelt sprog rulles hele den grumme historie op med effekter fra skrækfilm og en passende kulisse af gammel kirke med tårn, klokke og rådne trin for slet ikke at tale om beboerne! Bogen er lige så effektfuldt illustreret i en stram grafisk stil i s/h. Forfatteren udkom tidligere på året med Exit jorden (11/15) for samme målgruppe.

Vi har efterhånden en del lette gysere at stikke i drengenes næver, og denne kan sammenlignes med Ligvognen fra helvede af Michael Næsted Nielsen og Jørn Jensens serie Koldt blod.

En tempofyldt og hurtigt læst gyser med mange klamme effekter og godt med splat i form af levende døde, kister og dansende skeletter.