Bøger / skønlitteratur / roman

Den sindssyge polak : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Drabschef Konrad Simonsen og hans gruppe berøres dybt, da en kollega bliver brutalt dræbt under en havnerundfart. Drabet trækker spor tilbage til en traumatisk, hemmeligholdt dansk mission i Bosnien i 1995.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 19. mar. 2014

Femte udspil fra søskendeparret Hammer med Konrad Simonsen som chefefterforsker ved Københavns politi. En mainstream politikrimi, som vil ryge i kurven hos forfatternes mange læsere.

En omstændelig og lang krimi, som falder i tre hoveddele. En turbåd med 4 voksne og en japansk skoleklasse bliver i Københavns Havn udsat for et voldsomt angreb, hvor en mand skærer halsen over på de voksne og derefter lader båden sejle sin egen sø. En af de dræbte er politikvinde og kollega til efterforskerne. Opklaringen peger ret hurtigt på et par mistænkte og trækker rødder til danske krigsveteraner og en krigsforbrydelse der fandt sted i Bosnien i 1990'erne. Anden del følger retssagen og sidste del følger efterforskningsholdet, der rejser til Bosnien for endeligt at opklare gåden. Romanen er jævnt spændende men har problemer med at holde dampen oppe hen over de tre handlingsspor, og jeg savner en mere overbevisende motivbeskrivelse. Til gengæld har den fat i noget essentielt, når sporet trækkes ind over krigsveteranerne og deres traumefyldte liv. Der er foretaget mærkbart grundig research omkring politiets og retsvæsnets arbejdsmetoder, og hatten af for det.

Ambitionerne om at skrive den gedigne danske politikrimi er mærkbart store hos forfatterparret, men vil de op på sammenlignelige Jussi Adler Olsen niveau, mangler der endnu lidt på tempo og personbeskrivelse.

En regulær, til tider noget tempo-løs politikrimi, som dog er et aktuelt dansk bud på genren, med rimelig bred appel.


Jyllands-posten

d. 22. apr. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. apr. 2014


Weekendavisen

d. 4. juli 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 4. juli 2014