Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den skæggede dame


Beskrivelse


Næppe er Bertram og Co. ankommet til Østrig, før der går kuk i den. Moderen finder et mystisk, hvidt pulver i sin kuffert, onkel Georg forsvinder og et hovedløst spøgelse gør sin entre.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 18. dec. 2018

Så er Bertram, Oscar, Winni og Anders efter mange års pause på banen igen sammen med deres onkel Georg. På trods af de års pause er ungerne ikke blevet ældre eller klogere. De roder sigstadigvæk ind i de mest vanvittige eventyr, det er helt umuligt at give en sammenhængende beskrivelse af handlingsgangen i. Denne gang er familien med de intetanende forældre i baggrunden påferietur til Østrig, hvor de bl.a. på uhyggelig vis undersøger baggrunden for spøgeri på hotellet, finder frem til historien bag et maleri af en skægget dame, kæmper bravt med mange skurke (bl.a. ien filmklassisk scene på taget af et tog) bliver reddet af en stor abe og mange andre dramatiske begivenheder. Der spares ikke på effekterne og de slapstick-komiske indslag, så den er helt frasamme skuffe på det Reuterske byro, som de andre i serien. At der er gået disse år betyder, at nye årgange, der ikke er vokset op med denne series start af en bølge (som Jürgensen siden harovertaget), nu også kan være med. Nyelæsere kan begynde her, og gamle kan fortsætte hvor de slap med nydelsen dengang. Der er stadig tale om gedigen underholdning fra 10 år (og den voksneoplæser), men der er flere bøger i samme genre på markedet i dag end ved seriens start.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Erik Godske (skole)

d. 18. dec. 2018

Endnu en bog i serien om den uopslidelige Bertram og hans familie, som vanligt fortalt af storebror Anders. Denne gang er hele familien incl. onkel Georg taget på charterrejse med BriansBillige Rejser til Østrig, hvor de (excl. forældrene) øjeblikkelig roder sig ind i en historie med et mystisk hvidt pulver, der viser sig at være salt, og et maleri af den skæggede dame, derhuserer på pensionatet som husspøgelse. Efter diverse forviklinger, misforståelser (kun Bertram forstår det hele) og forrygende farefulde hændelser vender de trætte og aldeles tomhændede hjem, etusædvanligt eventyr rigere. Det samme er tilfældet med læseren efter en tur uden tomgang, uden en chance for at lægge bogen fra sig bare et øjeblik. Herlig underholdning, velegnet til oplæsning fra3. klasse, kan læses fra 5. God typografi, ingen andre illustrationer end forsidebilledet af Klaus Albrectsen, og det skal nok kunne sælge bogen.


Land & folk

d. 29. nov. 1989

af

af

Bodil Cold-Ravnkilde

d. 29. nov. 1989


Børn & bøger

Årg. 43, nr. 7 (1990)

af

af

Leo Bech

Årg. 43, nr. 7 (1990)


Jyllands-posten

d. 23. okt. 1989

af

af

Uffe Christensen

d. 23. okt. 1989


Det fri Aktuelt

d. 24. okt. 1989

af

af

Steffen Larsen

d. 24. okt. 1989


Politiken

d. 8. nov. 1989

af

af

Ingerlise Koefoed

d. 8. nov. 1989