Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den skjulte nøgle


Beskrivelse


Fantasy. Emiren tvinger Zip og Mendi til at knække META-maskinens kode. De har desperat brug for forskeren Juri Z's hjælp. Men Juri er forsvundet, og Sengül er stadig Emirens fange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 24. juni 2010

Femte og - ud fra slutningen samt forfatterens hjemmeside at dømme - sidste del af denne letlæste serie. Serien henvender sig til 9-12-årige fantasy-glade drenge og piger. Bogen har et lixtal på 10,6.

Den onde Emir vil have magten over de store mutantlignende monstre, uzzierne, der tidligere har arbejdet for menneskene. Zip og Mendi bliver tvunget til at hjælpe, men den eneste, der kan bryde koden, er den forsvundne forsker Juri Z, som skal vise sig at få stor betydning for både verden og Zip selv. Flot finale på en spændende letlæst serie. Sproget er let og handlingsmættet talesprog med mange korte hovedsætninger. Siderne er halvt tekst og halvt illustration med dramatiske tegneserieagtige billeder. Zips historie er med sit dystopiske fremtidsunivers lidt mere abstrakt og dyster end forfatterens andre lette serier og er derfor også interessant for lidt ældre børn. Plot, spændingskurve og rød tråd holder hele vejen og kombineret med en happy ending, kan man næsten ikke forlange mere.

Serien har mange af de samme elementer og omdrejningspunkter, som forfatterens flotte og barske fantasy-serie Det døde land for de 13-16-årige, men er både indholds- og tekstmæssigt på samme niveau som forfatterens andre letlæste serier.

Femte og tilsyneladende sidste del af en spændende letlæst serie, hvor handling, sprog og illustrationer går op i en højere enhed og skaber en flot finale.