Bøger / skønlitteratur / roman

Den skjulte oase


Beskrivelse


Et russisk transportfly med uran om bord styrter ned i den ægyptiske ørken på et sted, hvor en kraftfuld genstand blev skjult 4000 år tidligere. Ægyptologer og arkæologer søger efter genstanden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 26. okt. 2009

Læsere af action- og spændingsbøger i stil med Da Vinci mysteriet samt tilskuere til tilsvarende film i stil med Indiana Jones vil føle sig godt underholdt af denne bog med mytisk og ægyptisk indhold.

Forfatteren har tidligere fået udgivet to andre bøger på dansk i tilsvarende stil, så læsere af disse bøger vil føle sig hjemme i denne bogs univers. En begivenhed for godt 4000 år siden, hvor en kraftfuld genstand gemmes i den ægyptiske ørken, samt et russisk transportflys styrt i samme ørken med sin uranlast er baggrunden for bogens handling, der udspiller sig i nutiden. Her er internationale og ægyptiske ægyptologer, arkæologer, kriminelle samt politisk magtfulde grupperinger om at finde den forsvundne oase, den magtfulde genstand samt uranen. I centrum af handlingen står amerikanske Freya Hannen samt den engelske professor Flinders Brodie, der på hver sin måde er involveret i eftersøgningen og de efterfølgende konflikter. Det bliver en voldsom kamp på liv og død, hvor de mytiske kræfter knyttet til den oldgamle genstand får slutscenerne til at minde om en Indiana Jones film. Fortalt i et intenst tempo og et rimeligt sprog, men historien fangede kun min interesse som adspredelse.

Som beskrevet er bl.a. bøger af Dan Brown og Sussman selv sammenlignelige.

Denne ægyptologiske og mytiske actionthriller fornyr bestemt ikke genren, men er dog underholdende og adspredende og elementært spændende.


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2009

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 23. nov. 2009

Bogen begynder sin handling et par tusind år før vor tidsregning, en gruppe egyptiske præsterbegår masse-selvmord efter at have vandret i ugevis gennem den brændende ørken på en hemmelig mission. I n...


Weekendavisen

d. 27. nov. 2009

af

af

Lars Bonnevie

d. 27. nov. 2009