Bøger / faglitteratur

Den skjulte sandhed : konspirationsteorier, magt og konflikt


Beskrivelse


Undersøgelse af fænomenet konspirationsteorier ud fra en række analytiske tilgange og et bud på hvordan de opstår, hvorfor de eksisterer og hvorfor vi åbenbart bliver ved med at fascineres af fortællingernes afsløring af en skjult sandhed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Jens Rasmussen

d. 6. nov. 2018

Nogle af de mest udbredte konspirationsteorier undersøges ud fra en række analytiske tilgange og forfatterne giver et bud på, hvorfor de eksisterer og bliver ved med at fascinere. For opgaveskrivere på gymnasieniveau og opefter.

Bogens 3 forfattere beskriver en række internationale konspirationsteorier, både historiske og nutidige. Første halvdel går i dybden med hvad en konspirationsteori består af, mens anden halvdel omhandler Mellemøsten, Anders Breivik, den sorte amerikanske organisation Nation of Islam, 9/11 og til sidst Sovjetunionens skueprocesser og en yderst alternativ verdenshistorie i nutidens Rusland. Alle har deres unikke verdensopfattelse og konspirationsteorier.

Bogen giver et godt indblik i hvordan konspirationsteorier opstår blandt radikale grupperinger. Det er et emne som er oppe i tiden og derfor vil kunne blive valgt til skriftlige opgaver. Brødtekstens akademiske natur vil nok afskrække evt. lystlæsere, på trods af underholdende illustrationer og tekstbokse skrevet i mere let tilgængeligt sprog.

Hvem stod bag?Konspirationsteorier fra 2014 er en anden bog om Konspirationsteorier på gymnasieniveau, mens Konspirationsteorier : fup eller fakta?, fra Bonnier er tiltænkt en bredere læserskareHvem stod bag? fra 2014 er en anden bog om på gymnasieniveau, mens : fup eller fakta?, fra Bonnier er tiltænkt en bredere læserskare.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 7, nr. 4 (2019)

af

Årg. 7, nr. 4 (2019)