Bøger / skønlitteratur til børn


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med skole-forfatter-konkurrencen "Fra mig til dig" 2007.

I den skøre Zoo synger bjørnen, flodhesten går tur, elefanten strikker, skildpadden maler, slangen spiller fløjte, næsehornet tager bad, og løven spiller bold. Men hvem er ikke med på fællesbilledet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

6 ud af 12 små letlæsningsbøger forfattet af børn i 2., 3. og 4. klasse. Det er vindere af Gixforlagets skole-forfatter-konkurrence Fra dig til mig 2007, og de har skrevet og tegnet gode historier beregnet til de yngste læsere i 1. og 2. kl. Smukt layout. De 7-8 årige vil nyde at læse og kommentere større børns bøger. De børn, der har deltaget i konkurrencen og ikke vundet, vil læse ekstra opmærksomt.

De fantastisk flotte forsideillustrationer signalerer et bredt udvalg af genrer. Om dyr i Zoo, der opfører sig som mennesker, og andetsteds om en slange, der får nok af Las Vegas Zoo og kæmper sig frem til et naturliv. Om at gå gennem hækken og pludselig være i en venlig troldeverden. Om at blive fortrolig med en lille underlig sinkadus. Om at redde ninjaskolens hellige sværd, og om en almindelig drengs forvandling og kamp mod en ond drageridder. Sjove, underholdende, fabulerende og eventyrlige tekster hver på 8 sider. Reglerne var i 2. kl. kun at bruge 15 ord pr side i 3. og 4. kl. flere ord. Der er blevet arbejdet omhyggeligt med sproget, og samarbejdet med tegnerne har været ideelt, for de detaljerede og farverige illustrationer på hver side understøtter fornemt teksterne.

Ingen lignende samling af konkurrencetekster er fundet. Idèen at børn skriver til børn er genial.

Både forlag, de små forfattere og tegnere kan være stolte af 2007 skole-forfatter-konkurrencens vinderudgaver. Det er en palet af emner og en perlerække af historier. Stor motivation til skrivelystne børn. Anbefales varmt til skole- og børnebibliotek.Informationer og udgaver