Bøger / skønlitteratur / roman

Den skyldige


Beskrivelse


Da advokaten Daniel Hunter bliver forsvarer for den 11-årige Sebastian Kroll, som står tiltalt for at have dræbt sin 8-årige kammerat på en legeplads, bliver han tvunget til at se sin egen fortid i øjnene.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2013

af

af

Merete Trap

d. 14. aug. 2013

Her kommer en spændende, intens og tankevækkende roman, omhandlende når børn (måske) myrder. Romanen er en blanding af psykologisk thriller/retssalsdrama/krimi og henvender sig til et bredt publikum.

Da advokaten Daniel Hunter får til opgave at forsvare den 11-årige Sebastian Kroll, der er tiltalt for mordet på en 8-årig kammerat, får mødet med den anklagede dreng ham til at tænke tilbage på sin egen barndom. I to parallelle historier følger læseren nu Daniels arbejde frem mod retssagen mod Sebastian, samt hans erindringer om sin egen barndom, hvor han voksede op som plejebarn, idet hans mor var narkoman. Romanen er velskrevet, intenst spændende og leger med læseren på det psykologiske plan, idet man ikke ved om den 11-årige er uskyldig eller ej, eller hvad der gemmer sig i hovedpersonens egen fortid? Temaet er elementært spændende og tankevækkende, da det tvinger læseren til at tage stilling til at børn også kan myrde. Dette er den skotske forfatter Lisa Ballantynes debutroman, og det er en rigtig flot debut.

Kan sammenlignes med Forsvar for Jacob, 2012 af af William Landay samt Vi er nødt til at tale om Kevin af Lionel Shriver, som begge har det samme tankevækkende tema, nemlig at børn kan myrde. Desuden virker forfatteren inspireret af mordet på den 2-årige James Bulger i 1993.

Spændende og intens psykologisk roman, af debuterende skotsk forfatter, som giver læseren stof til eftertanke. En flot debut, som vil blive godt modtaget af læserne.


Politiken

d. 21. sep. 2013

af

af

Mette Højbjerg

d. 21. sep. 2013