Bøger / skønlitteratur / roman

Den som søger skal finde


Beskrivelse


Krimi. Danmarks værste seriemorder er endelig fanget og ligger i koma. De overlevende ofre for hans voldsomme myrderier kan nu leve videre i tryghed, men så bliver offerets datter bortført. Jagten kan begynde igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2020

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 20. maj 2020

Tredje bind i "Vesterlund-trilogien" om jagten på Danmarks værste seriemorder, Ditlev Rosenkilde, som i sidste bind blev lagt i koma. Krimilæsere med hang til action og ondskab bliver godt underholdt her.

I de første kapitler introduceres vi til hovedpersonerne, der via flashbacks giver resuméer til andet bind Lad de døde begrave de døde. Ditlev Rosenkilde ligger i koma efter en kamp med tidligere offer Jake Vesterlund. Ditlev stod bag nogle voldsomt, nærmest perverse mord på næsten hele sin familie, men Jake og hans mor Margit overlevede og lever nu i trygt i forvisning om at han aldrig vågner igen. Så da Jakes datter Clara forsvinder fra skolen, er det næsten ikke til at tro, at det ufattelige er sket! Sideløbende kører historien om Onkel, en kriminel leder, som også optræder i de tidligere bind. Nye læsere kan begynde her pga. det fyldige referat.

Tempofyldt og hæsblæsende action, hvor drengerøvshumoren pibler ud mellem linjerne. Det er praktisk at få hele forhistorien præsenteret i begyndelsen, men det virker lidt omstændeligt. Kan man se gennem fingre med lidt flade personer der træffer utroværdige valg, er man godt underholdt i en krimi hvor der hele tiden sker noget, men som godt kunne have skåret ned på bipersoner og detaljer.

Kan minde om MorderDødens ansigt i tempo, emne og udpenslede detaljer. Vil man have flere seriemord, leverer Chris Carter, Cody McFadyen og Matthew Arlidge brutale plots og levende karakterer i fx Dødens ansigtKan minde om Morder i tempo, emne og udpenslede detaljer. Vil man have flere seriemord, leverer Chris Carter, Cody McFadyen og Matthew Arlidge brutale plots og levende karakterer i fx .